Az innovatív cipő alapanyagoknak, cipőkészítési technológiáknak, a megváltozott igényeknek köszönhetően a munkavédelmi cipők ma már inkább hasonlítanak a divatos utcai viseletekre, mint a hagyományos bumszli munkás cipőkre. Az újfajta, általános munkavédelemre tervezett lábbelik akár munkába menet is hordhatók hétköznapi ruházattal. 

Munkahelyi lábsérülések

A munkahelyeken bekövetkező sérülések számottevő hányada valamilyen, leggyakrabban a lábfejet és a talpat érintő lábsérülés, amely egy megfelelően kialakított és viselt munkavédelmi lábbelivel kivédhető lenne. A Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipői amellett, hogy megfelelnek a szabványosított védelmi szinteknek, az egész napos kényelmet is szolgálják.

A lábsérülések fajtái sokfélék lehetnek a különböző kockázatokból fakadóan: mechanikai jellegű károsodások, leeső tárgyaktól, a talp átszúródásából eredő, vegyi anyagok, forró olvadékok, elektromosság, szikra, égés vagy fagyás okozta sebesülések. 

Munkavédelmi előírások a dolgozók biztonsága érdekében

Bizonyos munkakörök, munkakörülmények esetén szigorú munkavédelmi előírások szabályozzák a munkavédelmi lábbelik viselését az egészségkárosodások, balesetek megelőzése érdekében. Ilyen esetekben a munkáltatónak kell biztosítania a munkavállalók számára az optimális ruházatot, beleértve a cipőt is.

Egyedi kockázatelemzéssel kell meghatározni a munkavédelem szintjét.

Hogyan válaszd ki az ideális munkavédelmi cipőt?

A munkakörből eredő kockázatok ismeretében kell kiválasztani a megfelelő védőlábbelit. A döntés elsődleges szempontja a biztonság kell, hogy legyen, de legalább ennyit nyom a latban a viselési komfort, de egyre többeknek lényeges kritérium a divatos megjelenés is. 

A gyártók az előírások alapján eltérő védelmi kategóriákba sorolják a munkavédelmi lábravalókat a védelmi képességeknek megfelelően. A kiválasztást szabványos jelölések segítik. Egy-egy védőcipő többféle védelemmel is ellátott, így garantálja a biztonságot a különféle rizikókra, mint az elcsúszás, talpátszúródás veszélye, extrém hőmérséklet és hőhatások, vegyi anyagok, elektromosság.

A kényelem kérdése nem lehet kérdés, hiszen sok munkaórát tölt a munkavállaló a munkahelyén ezekben a cipőkben, így egyáltalán nem lényegtelen, hogyan érzi magát benne. A szellőzés, az ergonomikus kialakítás jelentősége sokkal nagyobb, mint elsőre gondolnád. A munkavédelmi lábbelik komfortja hatással van a munkakedvre, munkahatékonyságra. 

És bármilyen hatékony védelmet is nyújtson egy cipő, fontos, hogy a méretét is megfelelően válaszd meg, vásárlás előtt lehetőleg próbáld fel.

A munkavédelmi kockázatok, egyéni preferenciák birtokában, a szabványos cipőjelölések ismeretében választható meg az optimális munkavédelmi lábbeli. 

Címkék: legjobbmunkaruha, munkavédelem, kockázat, cipő, biztonság, baleset, reklám