Az alábbiakban segítünk eligazodni a fogyókúrás ételek labirintusában, és valódi, hatékony tippeket nyújtunk.

Félrevezető csodaszerek 

Manapság sajnos folyamatosan találkozni gyors fogyást ígérő csodaszerekkel. Ezek a termékek nem csupán az egészségre nézve veszélyesek, hanem gyakran a fogyókúrázók lelkesedését is letörik. A megtévesztés és átverés révén könnyen elvész a motiváció, és az amúgy nagy elánnal belevágó, erős akarattal bíró személyeknek is kedvüket szeghetik. 

Fontos különbséget tenni a “kamuszerek” és a valódi segítséget nyújtó termékek között. Számos weboldal kínál különféle fogyást segítő készítményeket, azonban az egész folyamat komplett életmódváltást követel. 

Maga a fogyókúrázás egy többlépcsős művelet. Megfelelő szemlélet hiányában nehéz sikert elérni. A célkitűzés szerepe döntő fontosságú, emellett a fokozatosság, az apró lépésekben történő kis változtatások szintén elengedhetetlenek. A rendszeres mozgás, és az ideális étrend kialakítása az alapja mindennek.

Mítoszok és hiedelmek 

Rengeteg fogyókúrás készítmény, és recept fellelhető, amelyek a megtévesztésen alapulnak. Vegyük például a negatív kalóriás élelmiszerek teóriáját, eszerint némely étel emésztése jóval több energiát használ fel, mint amennyi az élelmiszerből nyerhető. 

Ennek sajnos nem bizonyított a valóságalapja. Annyi tanulság viszont leszűrhető belőle, hogy célszerű alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztani. 

Nézzük a “light” termékek kérdéskörét! Sokan úgy hiszik, hogy ezzel a jelzővel ellátott termékek alapból diétásnak számítanak. Annyi mindenképpen igaz, hogy kevesebb a cukor- és zsírtartalmuk, az viszont korántsem mindegy, hogy a mellőzött komponenst mivel helyettesítik. 

null

Gyakran egy zsírszegény élelmiszer jóval több hozzáadott cukrot tartalmaz. A cukormentes termékekben pedig adalékanyagok, ízfokozók is megtalálhatók. A vízhajtó ételek, és gyógynövények a vízveszteség révén valóban eredményezhetnek súlycsökkenést, de ez átmeneti, és nem túl hatékony, ugyanis a zsírszövet mennyisége nem fog csökkenni. 

Érdemes megbízható webhelyekre ellátogatni, ahol számos mentes alapanyag, és diétás termék beszerezhető. A MamaVita legjobb ajánlatai között fogyókúrát segítő élelmiszerek is bőségesen elérhetőek.

Fogyókúrát támogató étrend

A fogyókúrát valóban segítő ételeknél nem csupán kalóriamennyiség döntő, hanem a minőség is. A változatos, személyre szabott diétás étrend a célravezető, melyben az ételek rostdúsak, és segítenek az éhségérzet enyhítésében. 

Ugyanakkor magas vitamin- és ásványianyag-tartalmuk révén közreműködnek egy egészségesebb, fittebb szervezet kialakításában, fenntartásában egyaránt. A jobb közérzetért, az aktívabb életért érdemes változtatni!

Címkék: mamavita.com, egészség, reklám