Miért lehet még érdekes ez a tárgy?

Hiába tölti be elsődleges funkcióját, tehát a növények tárolását, ha nem rendelkezik elég meggyőző megjelenéssel, nem lesz megfelelő társunk az otthonunkban. Egy szép vázában a vágott virágaink még szemet gyönyörködtetőbben pompáznak. A virág és a váza összhangja nagyon hatékonyan feldobhatja szobáink megjelenését.

Érdemes tágabb értelmezésben tekinteni a vázákra. Használatuk során nem csak a virágok tárolása kaphat főszerepet. Otthonunk díszítésére is kiválóan alkalmasak. Ha mondjuk a nappalinkban, az asztalon találunk nekik helyet, nemcsak mi gyönyörködhetünk bennük, de a hozzánk látogató vendégek figyelme is garantáltan rájuk szegeződik majd. 

Az elhelyezés szempontjából az sem lényegtelen, hogy természetes fény éri-e a vázát. Mert ha igen, akkor főleg az üvegből és a fényes mázas kerámiából készült vázákon a napfény játéka óráról órára változik - ez pedig önmagában figyelemre érdemes látványosság.

Miként válasszunk magunknak vázát?

A váza vásárlása során a belső környezetünkkel harmonizáló kialakítású és megjelenésű darabot érdemes választanunk. Csak ebben az esetben fog jól együttműködni az otthonunk dekorációs célú berendezési tárgyaival. Ha színében, textúrájában és árnyalatában összeillik a lakásunk textíliáival és egyéb kiegészítőivel, nagyon kellemes végeredményben lesz részünk. Ha az összhangot sikerül megteremtenünk, harmonikus végeredményt kapunk jutalmul fáradozásainkért és a részletekbe menő odafigyelésünkért. A Home&Style vázái között biztosan megtaláljuk a tökéletes darabot!

A harmónia megtapasztalása mindenkiben nagyon kellemes érzéseket kelt. Azoknak, akik kicsit is érdeklődnek a dizájn iránt, azonnal szembetűnő, ha egy térben a kiegészítők alapos megfontolás után lettek összeválogatva. Akkor is érdemes beszereznünk egy szép vázát, ha esetleg nem szeretjük a virágokat. Ez esetben akár papírból hajtogatott díszítéseket is elhelyezhetünk bennük. Egy szépen elkészített origami a fejlett ízlésről és a részletek szeretetéről tesz tanúbizonyságot. 

Akkor is van megoldás, ha ez nem tetszik nekünk. Napjainkban már rendkívül sokféle művirág közül válogathatunk. A nagyon szép kialakítású és igényes darabok szinte megtévesztésig hasonlítanak az igazi, élő virágokhoz. Használatuk esetén nem kell nélkülöznünk a növények jelenlétét, s még az sem terhel minket, hogy az azok által elvárt gondozási feladatokat teljesítenünk kell.

A váza mint művészeti alkotás

A vázák nem csak használati és dekorációs tárgyként lehetnek érdekesek. Számos művészeti alkotásban is megjelennek. Sok művész fantáziáját megmozgatták. Sok festő használta őket motívumként, és a csendéletek gyakori főszereplőinek számítanak. Szépítsük velük mi is az otthonunkat!

Címkék: homeandstyle, váza, lakberendezés, otthon, reklám