Amikor óravásárlásra kerül sor, akkor sokszor kétségbeesünk, hiszen megijedünk a hatalmas választéktól, a rengeteg márkától és a számos típustól. A több száz modell közül nem egyszerű megtalálni azt az egyet, ami minden igényünket kielégíti. Éppen ezért gondoltuk, hogy összegyűjtünk pár tanácsot, aminek egy kezdő is hasznát tudja venni. Lássuk, hogyan érdemes karórát vásárolni!

Megtalálni a megfelelő kiegészítőt nem egyszerű

Amikor a szettünkhöz keresünk kiegészítőt a gardróbba, akkor gondba ütközhetünk, főként, ha nincsen rendelkezésre álló darab. Ilyenkor bizony nem árt beszerezni pár olyan ékszert, ami egy unalmas összeállítást is könnyedén feldobhat. A válogatás során azonban számos szempontot kell figyelembe venni, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen stílust képviselünk. A karóra kínálatban azonban szerencsére többféle modell között találhatjuk meg a tökéletes darabot.

Mi alapján válasszunk karórát?

Sok szempont merülhet fel női karóra vásárlásnál. Az első és legfontosabb mindenképpen a funkció, hiszen legyen szó mindennapi viseletről, esetleg sportos szükséges darabról, mindegyik másra képes. Ha például a kiegészítőt mindig magunkon viseljük, munkavégzés közben is, abban az esetben érdemes minőségi és tartós anyagból gyártott típus mellett dönteni. Fontos, hogy a karóra bírja az állandó rázkódást, de lényeges szempont a karcolódás is, hiszen senki sem szeretné két héten belül foltosan és csíkosan felvenni a márkás ékszerét. 

Női órák esetében segítheti a választást az ékszerviselet, hiszen aki szívesen hord aranyat, akkor annak sokkal praktikusabb megoldás lehet egy aranyszínű tokozású, csatos változat. Szóba jöhet azonban a bicolor, tehát az arany és a fémszín kombinációja egyaránt, ez szintén remekül passzol majd az adott szettekhez.

Sportos vagy elegáns

Manapság már többféle termékkel találkozhatunk, amely bár sportos, tökéletesen megállja a helyét a hétköznapok során, akár egy szoknyához is. A sportos jelleget általában a fémcsat adja, a stílusos változat pedig általában bőrszíjból készül. Talán ez a legfőbb különbség a kettő között, bár napjainkban ez is nagyon összefonódik.

Ami a színeket illeti, a sötét számlapszínek közül a fehér és a fekete az elegancia képviselői, a sportos órák ugyanis általában élénkebb árnyalatban kerülnek piacra. Ami viszont a funkciókat illeti, utóbbiakkal sokkal több mindenre képesek lehetünk. Egyes modellek ugyanis GPS-sel vannak ellátva, lépést számlálnak, esetleg az okosórák esetében hívást is tudunk velük fogadni.

Női karóra meglepetésként

Nem mindig egyszerű olyan ajándékot találni, amivel örömet lehet szerezni egy nőnek. Ebben az esetben azonban fontos szempont az anyagi lehetőség, hiszen nem minden esetben tudunk hatalmas összeget kiadni egy ilyen kiegészítőre. Határozzuk meg, hogy mennyit tudunk szánni a meglepetésre, így jóval egyszerűbb lesz a választás, még a márkásabb darabok között is. Minőségi típust már találhatunk viszonylag alacsonyabb összegért, de érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon megéri-e. Egy szívhez szóló ajándék ugyanis olyan, amit a másik sosem felejt el, így valószínűleg hosszú távon szeretné azt viselni. A határ a csillagos ég, így muszáj meghatározni egy bizonyos pénzösszeget, ami fölé nem megyünk.

A női karórák választéka hatalmas, így mindenképpen érdemes előre megfontolni, hogy elegáns vagy sportos változattal lepnénk meg a másikat. A legjobb választás azonban mindig egy olyan modell, ami akár alkalmi, akár egy lezserebb szetthez is jól passzol, így az öröm garantált lesz. Nem lőhetünk mellé a színek terén egy fehér, egy fekete, esetleg egy szürke kivitellel, de extra igény esetén szóba jöhet az arany és az ezüst, esetleg a rozé kivitel egyaránt. 

Címkék: onlione, karóra, sportos, elegáns, vásárlás, reklám, női, webshop