Míg áprilisban egy 18. századi német pasticciót, addig májusban a magyar klasszikus zene ifjú nagykövetének zongoraestjét hallhatják. 

A pasticcio a görögök egyik kedvenc étele: rengeteg tészta, hús és besamel. Kell még bármi más? Vagy inkább csak a lelkét lakatná jól? Akkor ajánljuk a régizenejátszás legambiciózusabb hazai művészalakulatainak, azaz Vashegyi Györgynek  és két együttesének, a Purcell Kórusnak és az Orfeo Zenekarnak hangversenyét. 

A Műsoron a zenetörténet egyik „operasalátája” Bach, Graun és Telemann passióinak részleteiből. A pasticcio ma már kevésbé ismert műfaj, potpourri néven még fel-fel bukkan az operaénekesek repertoárján egybeszőtt egyvelegek formájában. De hogyan kerül Bach az opera műfajába? Jöjjön el április 13-án a Szivárvány Kultúrpalotába és ott fény derül rá! 

Májusban pedig jön a ráadás! A 2018-as Virtuózok komolyzenei tehetségkutató tévéműsor korcsoport győztese Balázs-Piri Soma érkezik Kaposvárra egy bérleten kívüli hangversennyel, melyen hallható lesz Liszt, Beethoven és Chopin kedvelt művei is. Ne maradjon le az ifjú tehetség önálló estjéről!

Jegyek válthatók a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5-7.; +36 82 510 892), a Csiky Gergely Színház jegyirodájában (Kaposvár, Rákóczi tér 1.; +36 82 511 207, +36 82 511 208) a Tourinform Irodában (Kaposvár, Fő u. 8.; +36 82 512 921), az INTERTICKET jegyirodáiban, valamint online a www.jegy.hu oldalon.

Címkék: Filharmónia, Szivárvány Kultúrpalota, koncert, reklám