Közkedvelt kutyafajták

A bőség tengerében nehéz hirtelen döntést hozni, alaposan át kell gondolnod, hogy milyen kutya illik hozzád igazán. Töretlenül népszerűek a közepes-nagyobb testűek között a labradorok, a német juhászok, a golden retrieverek, míg a kistestű ebek esetében a beagle, a pembroke welsh corgi és a tacskó is örök kedvencnek számít. Azonban egy ilyen döntést nem szabad csupán a kelendőség szempontjából meghozni! 

Napjainkban a menhelyek is tömve vannak szeretetre éhes kutyusokkal, akik bármit megtennének egy gondos gazdi figyelméért. Az örökbefogadott kedvencek végtelenül hálásak, olyan mértékű szeretetre képesek, melytől teljesen megváltozik az életed. Ez az elhatározás komoly elköteleződést kíván, figyelmet kell fordítanod a kutya nevelésére, oktatására is, hiszen így alakul ki a kötődés, és így kezd el egyre jobban bízni benned.

A kutyaválasztás szempontjai 

A következőket célszerű átgondolnod a választás előtt. Az első legfontosabb szempont, hogy lakásban fog élni, vagy udvaron, kennelben tartanád? Az a kutyafajta, mely számodra szimpatikus, mennyire alakítható a viselkedése szempontjából, milyen könnyen tanítható? Gyakran magaddal vinnéd, megoldható lenne ez egyáltalán, vagy otthon tudnád leginkább biztonságban? Mennyit tudsz vele napi szinten foglalkozni? Fésülgetnéd akár minden egyes nap, vagy csak ritkábban jutna időd a szőrápolásra? Lesznek a kutyus társaságában más háziállatok, gyermekek, idős emberek? 

Gondolnod kell a tartási körülményeire, a típusának, korának, aktivitásának megfelelő játékokra, egyéb kiegészítő kellékekre. A számára szükséges tápot, jutalomfalatot és vitaminokat honnan fogod beszerezni? A Grandopet.hu webáruházban minőségi kutya száraztáp, valamint a kedvencek tartásához szükséges kellékek is beszerezhetők. Érdemes szétnézned az oldalon!

A kutyatartás költségei 

Aki még sosem volt gazdi, bizonyára rengeteg kérdés kavarog a fejében a tartás költségeit illetően. Először is, számolnod kell a kutyusod etetésével, ebbe beletartoznak a speciális kutyatápok, a jutalomfalatok, olykor a kiegészítő vitaminok, fogtisztító játékok, falatkák. Fontos, hogy magas minőségű termékeket vásárolj, a számára legoptimálisabb étrendet tartsd mindig életkorának, aktivitásának megfelelően! A kutya egészségét is szem előtt kell tartanod, ezért gondoskodnod kell róla, hogy megkapja a szükséges védőoltásokat, megtörténjen a chip behelyezés, és rendszeresen megvizsgálja az állatorvos! Manapság elérhetők állatbiztosítások is, melyek jól jöhetnek a váratlan balesetek, betegségek esetén. 

Egy kutya tartása felelősségteljes döntés, mégis annyi szeretetet ad, hogy megéri belefogni. Ezek a kedves teremtések végtelenül ragaszkodnak gazdájukhoz, és örök hűséggel őrzik minden lépésünket.

Címkék: grandopet, kutya, reklám