Színvonal és funkció - e kettő alapján érdemes meghoznunk a döntéseket a vásárlás előtt. Igaz ez a gipszekre is, amelyek tulajdonságainak és fajtáinak ismerete segít abban, hogy valóban jól válasszunk. 

Milyen egy minőségi gipsz?

Először is a jó munkához megfelelő sűrűségű alapanyagra van szükség, amit a gipsz ideális szilárdsága képes biztosítani. 

Ez azt jelenti, hogy egyrészt könnyen, gyorsan és szépen lehet vele dolgozni, másrészt képes olyan minőségű felületet létrehozni, hogy némi színezés vagy a tapéta felragasztása után tökéletesen elégedettek lehetünk a végeredménnyel.

Mi is igazából a gipsz?

A gipsz egy ásvány, s mint ilyen, teljesen természetes anyag. Ez a tulajdonság garantálja számunkra azt, hogy nyugodtan alkalmazhatjuk az otthonunkban, mivel semmilyen formában nem káros az egészségre.

Milyen fajtákat ismerünk, melyik mire való? 

Ugye hallotta már azt a kifejezést, hogy gipszszobor? Esetleg járt már a gyermekével olyan kreatív foglalkozáson, ahol a kis kezek csodás gipszformákat festettek színesre a képzeletük szerint? Ez is gipsz! De gipszstukkó készült a mennyezetre a régi nagypolgári otthonokban, s még ezenfelül is számos helyen, rengeteg feladatra alkalmazhatók.

Nézzünk meg ebből néhányat!

Ami nagyon fontos, hogy mindegyiket nem alkalmazhatjuk minden szerepben, de ezt már a sokféle típus is sejteti. Kövessük mindig a gyártók, illetve a szakemberek, eladók javaslatait, és annak megfelelően járjunk el! 

Ennek megfelelően ne használjunk olyan glettet párás környezetben, amelyet nem ajánlanak vizes helyiségekbe, ugyanis ez hajlamos lesz arra, hogy magába szívja a nedvességet! Ugyanígy nem lesz megfelelő választás olyan faltípusok esetében sem, amelyek felveszik a nedvességet, mint például a vályogfalak.

Akár még az allergiások is találhatnak az elvárásaiknak megfelelő alapanyagot!

Mi fán terem a gipszes glett?

Abban az egyben egészen biztosak lehetünk, hogy fán biztosan nem. A Hozo hőszigetelés webáruház gipszes glettje tulajdonképpen nem más, mint az, amit finom glettnek is neveznek. Ez a gipszeknek az a fajtája, amelyet a falakon alkalmazunk annak érdekében, hogy megfelelően sima felületet képezzünk a további munkálatokhoz. 

Igazán egyenletes felület érhető el a segítségével, sőt, más, kisebb hibák és hézagok, rések, repedések is eltüntethetőek vele, így pontosan ez az az alapanyag, amelyet egészen biztosan használni fogunk festés előtt.

null

Kifejezetten magas páratartalommal rendelkező helyiségben azonban nem ez a glett lesz a legjobb választás, valamint a tartós és nagy mechanikai leterheltség is ellenjavallatnak számít. Válasszon körültekintően Ön is, és a munka végeztével legyen sokáig öröme az elkészült végeredményben!

Címkék: gipsz, glett, reklám