Mindemellett számos okod lehet arra is, hogy ne csupán sportolási szándékkal vonzódj a havas tájakhoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, miért érdemes havas helyszínt választani a kikapcsolódásra.

Fenséges látvány

A síparadicsomok nem csupán abban az esetben tudnak a kikapcsolódásodról gondoskodni, ha az egész napodat a hegyről való lecsúszással szeretnéd tölteni. Számos helyen kínálnak túrázási lehetőséget akár sítalppal is, így pedig a teljes napot friss levegőn töltve eljuthatsz a legszebb kilátással rendelkező kilátópontokhoz is, ami életre szóló emléket jelenthet. Ezenkívül a legtöbb szállás rendelkezik szabadtéri medencével vagy panorámás jakuzzival, szaunával is, ami tovább fokozza az élményt.

Gondolkozol azon, hogy az idei szezonban külföldre utazol, de még nem tudod, hogy milyen biztosítás lenne az ideális? Köss utasbiztosítást online, sorban állás nélkül, és válogasd össze a csomag tartalmát a saját igényeidnek megfelelően!

Nemzetközi gasztronómiai élmények, hangulatos kikapcsolódás

A legtöbben nem a nyaralás alatt vágnak bele a diétába, így pedig alkalmuk nyílik arra, hogy kipróbálják az idegen ország nyújtotta különleges, kulináris élvezeteket. Az Ausztriába látogatók számára a hüttékben remek laktató levesek és a gőzgombóc az, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Szlovákiában a juhtúrós lepény és a korhelyleves azok, amik helyi specialitásnak számítanak, Svájcban és Franciaországban pedig a sajtos ételek garmadájával találhatjuk szembe magunkat. És természetesen a forró italok is számtalan verzióban elérhetőek, ajánlott belőlük minél több fajtát kipróbálni, de az alkoholtartalomra természetesen minden esetben oda kell figyelni.

null

Kényeztetés felsőfokon

Az egésznapos sportolás és hidegben tartózkodás után okvetlenül szüksége van a testünknek egy kis regenerációra. Ez történhet akár kültéren is egy meleg vizes medencében, hidromasszázs terápiával egybekötve, a szaunában vagy egy masszázságyon is. A lényeg, hogy mindenképpen gondoskodjuk a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésről is, nehogy a kellemes nyaralásnak egy súlyos és akár tartós sérülés legyen a vége.

Téli olimpia

Az idei évben Peking rendezi a téli olimpiát február 4. és 20. között. Ezt rengetegen követik akár a tévé képernyőjén keresztül is, de a gyönyörű havas és jeges képek láttán hamar kedvet kap az ember arra, hogy maga is elővegye a kedvenc téli sportjához való felszerelését és nekivágjon vele a világnak. Az pedig kimondottan felemelő élmény, ha a kedvenceidnek olyan környezetből tudsz szurkolni, ami hasonló a versenyekről mutatott felvételek helyszínéhez.

Címkék: reklám, tél, sport