Mit takar a Babymoon kifejezés?

Az egyik ilyen idegenforgalmi újdonság a Babymoon trend, azaz az olyan utazások, amelyeket kimondottan azoknak a pároknak állítottak össze, akik úgy utaznak, mennek nyaralásra, hogy a kismama pocakjában már ott növekszik a család legfiatalabb tagja.

Azért hívják Babymoon-nak, mert a kisbaba és a leendő szülők számára ez az utolsó lehetőség - legalábbis egy időre -, amikor még szerelmes párként, kettesben utazhatnak, akárcsak esküvő után tették, a mézeshetek alatt. Talán akad, akinek kicsit furcsán hangzik, de végülis, ha nincs orvosi ellenjavallat, akkor ugyanúgy tud nyaralni egy várandós kismama, mint bárki más.

Egy ilyen út alkalmas arra, hogy még a gyermekáldás előtt a pár kettesben lehessen, és csak egymásra figyelve élvezhessék a kikapcsolódás minden percét.

Mikor utazzon a kismama?

Babymoon utakra a legalkalmasabb a második trimeszter időszaka, de javasolt ebben az esetben is egyeztetni az orvossal, valamint alaposan megtervezni az utazás részleteit. Feltétlenül ajánlott a lakóhelyhez közelebbi úticélok közül szemezgetni, és ott is előre feltérképezni a helyi egészségügyi ellátórendszert, feljegyezni az elérhetőségeket. 

Legelőnyösebbek azok az úticélok az ilyen utazásoknál, amelyeknek klímája nem megterhelő a szervezetre, ahol nincs szükség hosszú sétákra, nagyobb fizikai megerőltetésre, valamint fontos az olyan országokat elkerülni ilyenkor, ahol valamilyen védőoltáshoz kötik a beutazás engedélyezését.

További tippeket az Utazásszervező oldalán olvashat Babymoon nyaralásokról. Az Utazásszervező egyik célcsoportja az iskolás korú gyermekkel rendelkező családok, a másik pedig a még gyermektelen párok. A kettő között helyezkednek el a Babymoon kiruccanáson részt vevő leendő szülők, akik speciális feltételeket, szolgáltatásokat is igényelhetnek útjuk során.

Kapcsolódó szolgáltatások

Az ilyen utasokat csábító szállodák, üdülési régiók sok esetben orvosi felügyeletet is kínálnak, valamint olyan csomagot, amelyben a kényeztetésen, kényelmen, relaxáción van a hangsúly. Ez nem az extrém sportok kipróbálásának, vagy az egész napos városnézéseknek az időszaka.

A szokványosabb utazásokkal ellentétben még a megszokottnál is fontosabb, hogy Babymoon program esetén a biztosítás tartalmazzon betegbiztosítást, valamint célravezető az utipoggyászba a várandósok által használt gyógyszereket, valamint a terhességi kiskönyvet elpakolni.

A célállomás kiválasztásában is nagy segítséget nyújt a sokéves tapasztalattal rendelkező Utazásszervező iroda. Bátran böngésszetek az oldalaikon!

Címkék: babymoon, repülés, kismama, reklám