Eszközök a virágok méretének igazításához

A harisnyavirágok egészen különleges DIY, azaz “csináld magad” projektek, amelyek elkészítéséhez ugyanazon eszközök szükségesek, mint élő virágcsokor esetén. Gyakorlásnak nagyon ajánljuk, hiszen kevesebb kárt tehetünk benne, mint egy törékeny, élő virágban.

Elsőként egy hagyományos fogóra lesz szükségünk, amelyek segítségével a drótokat hajlíthatjuk. Fontos, hogy próbáljuk ki vásárlás előtt, milyen a fogása, mennyire könnyű és kényelmes az eszköz. A legjobb, ha a fogó nyele jól belesimul a tenyerünkbe.

A másik elengedhetetlen eszköz az olló. Léteznek speciális, virágkötészeti célra kialakított darabok, melyek előnye, hogy rendkívül tartósak. Ha pedig ilyet nem találunk, egy kisolló vagy körömvágó olló is segítségünkre lehet. A kényelem itt is fő szempont, hiszen sokat fogjuk a kezünkben forgatni.

null

A leggyakoribb elrendezések

Jellemzően négyféle elrendezéssel találkozhatunk, ha kompozíciókról van szó. Ez lehet vízszintes, függőleges, szimmetrikus és asszimetrikus is. Ezek különféle nehézségi szintűek, ezért eleinte főleg harisnyavirággal javasoljuk a gyakorlást.

Ha pedig az elrendezést valamiféle extra elemmel tennénk még feltűnőbbé, számos eszköz áll rendelkezésünkre, amellyel díszíthetjük azt. Koronázza meg virágcsokrát a Rövidáru Diszkont virágkötészeti dekorációs szalagjaival!

Segítség a rögzítéshez

A virágok rögzítéséhez különleges tűzőhab, más nevén oázis használatát javasoljuk, melyekből kétféle típust különböztethetünk meg. A zöld színű élő virágcsokorhoz, a barna pedig művirágokhoz alkalmazható. Az utóbbi nagyobb sűrűséggel rendelkezik, emellett jóval keményebb is zöld társánál, és nem lehet nedvesíteni sem.

A tűzőhabot kés segítségével bármilyen szabadon választott formára vághatjuk. Ez különösen jól jöhet például cserépbe való rögzítés során, ha asztaldíszt készítenénk. Népszerű még a hungarocell használata is, azonban könnyen porlad, ezért érdemes inkább a jól bevált, és erre a célra kialakított tűzőhabot választani.

Az oázis szék vagy tűzőkorona elengedhetetlen kiegészítője a tűzőhabnak, ugyanis ez segíti elő a stabil rögzítést. Ezt megtehetjük ragasztópisztollyal, vagy kétoldali ragasztóval is, de ha extra erős tartásra van szükség, a kenzán-tű lehet a megoldás. Ez egy fémből készült eszköz, amely súlyának köszönhetően stabilan rögzíti az oázist.

Fontos virágkötészeti elem még a ragasztószalag is, amelyet vízszíntes és függőleges csíkozásban helyezhetünk a vázára. Így a virágok a szalagok közötti hézagokban stabilan állnak majd.

Tekintse meg a Rövidáru Diszkont széles kínálatát, és szerezze be a legfontosabb eszközöket és elegáns dekorációs elemeket virágcsokraihoz!

Címkék: virágkötészet, csináld magad, DIY, reklám