Mi is pontosan a pipafilter?

Amennyiben mostanában kezdett pipázni, joggal merül merül fel Önben a kérdés, hogy mire való egyáltalán a pipafilter. Nos, a filter a pipa esetében is ugyanazt a célt szolgálja, mint a cigarettáknál: felfogja a füstöt beszívás előtt, és természetesen szűri a káros anyagokat. A pipások többsége éppen ezért ragaszkodik a szűrőhöz, ugyanakkor az is tény, hogy a kiegészítő a pipa ízét is tompíthatja.

A napjainkban kapható filterek jellemzően aktív szénnel működnek, ugyanakkor léteznek balsafából készült szűrők is. Utóbbiak főleg azoknak ajánlottak, akik a dohány aromái mellett a dohányízt is szeretnék kiélvezni. A balsafa szűrő kifejezetten javasolt a kukoricapipát használóknak.

Milyen gyakran kell cserélni a filtert?

Az alapszabály úgy szól, hogy minden pipázáshoz egy filter kell. Egyrészt a szűrő így fejti ki maximális hatását, másrészt pedig pipázás közben át is nedvesedik. Mivel a száradáshoz idő kell, nem higiénikus egy filtert többször is felhasználni. Tekintve, hogy a szűrők ára nem tekinthető magasnak, mindez nem jelent különösebben nagy extra költséget.

null

Mi a különbség az egyes márkák között?

A Humidorshop.hu kínálatában többféle pipafilter közül is válogathat: Tortuga, Blitz, Stanwell, Dr Perl. Kezdőként talán nem könnyű eligazodni a felhoztatalban, ezért a tapasztalt pipások azt javasolják, hogy először kisebb mennyiséget rendeljen egy-egy márkából, hogy megtalálhassa az Ön ízléséhez illő szűrőt.

A Stanwell és a Dr Perl filterek a már említett aktív szenes szűrők közé tartoznak, vagyis csökkentik a pipázás káros hatásait. Ezeket a típusokat 9 mm-es pipákhoz használhatja, és kisebb, tízdarabos kiszerelésben is kaphatók. Amennyiben a balsafa filtert szeretné kipróbálni, úgy a Tortuga termékeivel érdemes egy próbát tennie. Ezek a korszerű filterek 100%-ban műanyagmentesek, így a környezetre sem jelentenek veszélyt.

A Blitz igazán közkedvelt márkának számít a pipások körében, hiszen modern kerámiavéggel gyártják őket. Ez a megoldás igen praktikus felhasználást tesz lehetővé, hiszen nem kell arra figyelnie, hogy a szűrő melyik vége hol helyezkedik el.

Már csak egy pipa hiányzik

A filterekhez hasonlóan a pipákból is többféle típus érhető el a piacon. A kukoricából készült modellek tökéletesek kóstolásra, míg a fából gyártott pipa akkor jó választás, ha csak időnként szeretne rágyújtani. A régi motoros pipások a bruyer gyökérből készült verzióra esküsznek, hiszen az általuk nyújtott élmény tényleg semmihez sem fogható.

Címkék: shop, pipa, reklám