Rögzítőelemek

A fogópár, huzalszeg és a horganyzott menetes szár olyan eszközök, amelyek elemek lefogására hivatottak. Vannak különleges munkálatokhoz készült típusok is, de általános barkácsolási és felújítási munkálatokhoz is kiválóak.

A fogópár végein lévő csavarmeneteket jellemzően tetőépítés során használják a szelemen rögzítéséhez.

A horganyzott menetes szárakat azonban jóval szélesebb körben lehet alkalmazni. Metrikus menetüknek köszönhetően igény szerinti méretre vághatóak, és rendkívül praktikusak nagyobb elemek rögzítése során.

A huzalszeg pedig a legelterjedtebb rögzítőelem, amely pár kalapácsütés segítségével egymáshoz rögzíti a felületeket.

Alátétek

A gerendatalp, lambériakapocs és szeglemez szegekkel vagy csavarokkal együtt használható.

A gerendatalpat oszlopok rögzítése során alkalmazzák. A fém felületén elhelyezkedő különleges nyílásokon keresztül erősíthetőek a fagerendához.

Válaszd a minőséget és a szakértelmet, és szerezd be a Káplár fatelepnél a vasanyagot!

A szeglemezeket általában sarokösszekötőként alkalmazzák, két léc érintkezésénél csavar vagy szög segítségével rögzítenek.

A lambériakapocs az előbbiekkel ellentétben saját szegekkel van ellátva. A falra szerelhető lambériák vagy egyéb elemek rögzítésére használják.

null

Egyéb rögzítőelemek

A facsavarok csoportján belül népszerűek a forgácslapcsavarok, valamint az OSC padlócsavarok is. Találkozhatunk vasalatrögzítő és gyorsépítő csavarokkal is, amelyeket kertépítéshez és faépítményekhez alkalmaznak.

A szegeken és csavarokon kívül a ragasztók is rendkívül hasznos rögzítőelemként szuperálnak. A zsindelyragasztó az egyik típus, amely a szögelés mellett kiegészítő elemként biztosítja a maximális tartósságot. Ennek segítségével teljes vízzárás biztosítható, valamint elkerülhető az erős szél okozta károsodás.

A festhető lemezragasztó népszerű választás az építőiparban és a hobbi barkácsolásban is. Ez a ragasztó tömítésként is alkalmazható, bádogburkolatok, csövek és kábelek átvezetésénél, de még a fűtésszerelésnél is felhasználják.

Fűtésszerelésben hegyezhető peremszigetelésként is alkalmazzák, amely segítségével lyukak nélküli csatlakozás érhető el. A festhető lemezragasztó kültéren és beltéren is használható, ezért kedvelik különösen a szakemberek.

A Káplár fatelep széles kínálata rengeteg típusú szeget, csavart és egyéb rögzítőelemet biztosít minden fajta építési, felújítási vagy hobbi célú munkálatokhoz! Szerezz be minden szükséges elemet egy helyen, és tapasztald meg a magas minőséget és a tartósságot!

Címkék: rögzítőelem, vas, reklám