Az arctisztításra ugyan illik rászánni a kellő időt, de akadnak az életben olyan pillanatok, amikor nincs lehetőség egy alaposabb tisztogatásra. Ilyenkor jó, ha van kéznél egy csomag arctisztító kendő, amivel pár pillanat alatt felfrissíthetjük a bőrünket vagy eltávolíthatjuk a sminket. 

Munka utáni program

Egy kimerítő munkanap után remek program egy találkozó a barátokkal, vagy egy romantikus randevú a kiszemelttel. De mit tegyünk, ha nincs már időnk előtte hazamenni a munkahelyről? Hogyha van nálunk váltás ruha, akkor az átöltözés nem okoz gondot, de hogyan tegyük rendbe az arcunkat?

Nem kell az egész fürdőszoba tartalmát magunkkal cipelni, ha akad a táskánkban egy csomag sminklemosó kendő, amivel néhány mozdulattal letörölhetjük a régi sminket, és a tiszta arcbőrre felvihetjük az újat. A műveletet akár a mosdóban vagy az íróasztalunknál is lebonyolíthatjuk, így frissen sminkelt arccal vethetjük bele magunkat az esti programba. 

Átmulatott éjszaka

Amikor hajnalban, fáradtan (esetleg kissé spiccesen) esünk haza egy átmulatott éjszaka után, valószínűleg csak az ágyunkra és némi alvásra vágyunk, nem pedig hosszas tisztálkodásra. Ha a fürdést ilyenkor ki is hagyjuk, az arctisztítást semmiképp se halasszuk felkelés utánra! Egyrészt roppant egészségtelen sminkben aludni, másrészt az ágyneműn is foltot hagyhat az alapozó vagy a szempillaspirál. 

www.helia-d.hu - 2021 október - Cikk2.jpg

Ha nincs is erőnk a teljes arcápolási rutin lebonyolításához, legalább töröljük át a bőrünket egy sminklemosó kendővel, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. A Helia-D arctisztító termékei között többféle kendőt is találunk, változó kiszerelésben. Készítsünk oda egy csomaggal a párnára vagy az éjjeliszekrényre, így biztosan nem felejtjük el használni lefekvés előtt. 

Edzés

Egy izzasztó edzés remekül megdolgoztatja a testet, ám roppant kellemetlen érzés, mikor az egész arcunk verejtékben úszik. Szabadtéren pedig általában nincs is lehetőség a tisztálkodásra, pedig jó lenne legalább az arcunkról felitatni a zavaró izzadságot. 

Erre a célra pedig tökéletesen megfelel egy sminklemosó kendő. Egy gyors áttörlést követően az arcunk felfrissül, így máris komfortosabban érezzük magunkat. 

Elkenődött smink

Nincs is annál kínosabb, mint amikor észrevesszük (netán valaki diszkréten szóvá teszi), hogy elmaszatolódott a rúzsunk vagy lefolyt a szemfestékünk. Az ilyen jellegű sminkbakikat szerencsére egyszerű orvosolni - kivéve, ha nincs nálunk semmi, amivel gyorsan letörölhetjük a sminket a problémás területről. 

A papírzsebkendő és a szalvéta erre nem igazán alkalmas, viszont az arctisztító kendő annál inkább. Az átnedvesített anyag feloldja a festéket, így gyorsan megigazíthatjuk a megjelenésünket.

Nyári kánikula

A forró napokon az arcbőr is sokkal jobban izzad, hamar kifényesedik még akkor is, ha mattító termékeket használunk. Hogyha nincs a közelben mosdó, akkor egy sminklemosó kendővel is eltávolíthatjuk a verejtéket és faggyút. 

Címkék: helia-D, arctisztító kendő, smink, reklám