Több olyan cég van a piacon a fővárosban, aki várja a hívásunkat. Azonban nem csak olyanokról hallani, akik az ügyfeleket kiszolgálni szeretnék, hanem vannak bizony hiénák is. Olyanok, akik alig várják, hogy valaki felkeresse őket, hogy minél többet ki tudjanak sajtolni belőlük.

Nem mindegy tehát, hogy kit választunk, ha költöztetésről van szó. De mire figyeljünk a keresésnél, és mit nézzünk például az árral kapcsolatban?

Hogyan kerüljük el a hiénákat?

Hallani rémtörténeteket olyan ügyfelektől, akiket rendesen megkopasztott egy-egy hiéna a költöztetés során. Messzire el kell kerülni az ilyen embereket, a magukat költöztető cégnek hazudó szélhámosokat!

Egy komoly költöztető cégnek megvannak az ismérvei. Legyenek olyan elérhetőségei, amin valóban el is lehet őket érni, vagy válaszolnak a megkeresésekre. Nem árt, ha van e-mail és telefonos elérhetőségük egyaránt. De közel sem mindegy, hogy ezeken az elérhetőségeken milyen választ kapunk.

https-__www.koltoztetes-szallitas-s-transport.hu_ - 2021 október - Cikk3.jpeg

Ha egy telefonhívás során nem konkrétumokról beszélnek, és nem is hajlandóak írásban elküldeni az árajánlatot, felejtsük el a céget! Ugyanígy felejtős, ha bratyizva beszélnek és nem is adnak árat, csak azt hangoztatják, hogy “megoldjuk okosba”. Azonnal keressen mást, ha ilyet hall!

Visszatérve az elérhetőségekre: nem árt egy informatív honlap, ami valóban segíteni akar. Az sem baj, ha ott fent vannak az áraik is. Valamint egy ÁSZF, természetesen cégadatokkal együtt. Ha már ezekre figyelünk, és leteszteljük őket telefonon, el tudjuk dönteni, hogy érdemes-e rájuk bízni a költöztetést vagy sem.

Költöztetés Budapesten: csak az ár számít?

Közel sem! De azért ne essünk át a ló túloldalára! Lehet valami gyanúsan olcsó. De arra is rámehetnek, hogy direkt drága árat határoznak meg, hogy azt higgyék, ultra magas színvonalú a szolgáltatás. Inkább olyan árat kell keresni, ami reális. Ráadásul az sem árt, ha ez az ár könnyen kiszámolható, nyomon követhető, akár előre is kalkulálható. Így egy költöztetés Budapest területén az átlátható árazásnak hála, előre kalkulálható költségekkel jár majd.

Milyen a jó ár?

Mint azt már olvashatta: a jó ár könnyen kiszámítható, nyomon követhető és előre kalkulálható. Valamint nincs olyan, hogy duplán kerül valami felszámolásra. Például egy kilométerdíj és egy óradíj együttes alkalmazása nem a legszerencsésebb.

Nagyon jó példát mutat a piacnak a Servitius és Partnerei költöztetés csapata! Ők nem csak arról gondoskodnak, hogy ne legyenek dupla számlázások, de náluk teljes a transzparencia az árakat illetően. Egyrészt már az nagy dolog, hogy nem óradíjban gondolkoznak, hanem percdíjban. Bár van minimális percdíj (ami érthető), de utána valóban percalapú a számlázás! Ráadásul még online kalkulátoruk is van a honlapjukon, ami előtt le a kalappal!

Címkék: költöztetés, szállítás, Budapest, reklám