Az általános iskolában legfeljebb matematikaórán bukkantak fel olyan példák, ahol érintőlegesen volt szó a pénzről. Persze ezek távol álltak a pénzügyi oktatástól. Kifejezetten pénzügyi oktatást még a gimnáziumba járók sem kapnak. Nem volt szó arról a tanórákon, hogy mibe érdemes befektetnie az embernek a pénzét.

Hova érdemes fordulnia az embernek tanácsért?

Azt már tisztáztuk, hogy az állami alapoktatástól nem érdemes e téren csodát várni. Érdemes óvatosnak lenni a bankokkal, a biztosító társaságokkal és a függetlennek nevezett tanácsadókkal is, mivel könnyen az ember nyakára sózhatnak valamilyen nem túl hasznos terméket.

A legjobb befektetési módok egy átlagember számára nem olyan nyilvánvalóak. Egy rossz döntés vagy egy kihasználatlan lehetőség több tízmilliós nagyságrendű veszteséget okozhat. Ha részt veszel Szendrei Ádám Pénzügyi Szabadság - Alapozó tréningjén, akkor ezektől megkímélheted magadat.

Milyen területeket érint a képzés?

Először is szó lesz arról, hogy milyen befektetési lehetőségek közül választhatnak a magánszemélyek, miben érdemes elmélyedni. Ezzel párhuzamosan a képzés rámutat arra, hogy milyen befektetési termékektől jó távol tartania magát az embernek.

szendreiadam.hu - 2021 október - Cikk3.jpg

A legtöbb ember számára problémát jelent félretenni némi pénzt, sokan úgy érzik, hogy ezt nincs miből megtenniük. A képzés rávilágít arra, hogyan lehetséges ezen a problémán szerényebb anyagi helyzetből is felülkerekedni akár a bevételek növelésével, méghozzá idehaza tisztességes úton.

Lesz szó pénzügyekkel és befektetésekkel kapcsolatos tévhitekről és pszichológiai akadályokról. Ezek jelentős akadályozó tényezők lehetnek a jó pénzügyi döntések meghozatalában, leküzdésükkel komoly gátakat lehet felszabadítani. Az oktatás érinti a magasabb nyugdíj elérésének lehetőségét a saját tőke kamatoztatásával, valamint azt is, hogy milyen befektetési stratégia létezik, ami már évtizedek óta bevált.

Kik profitálhatnak a tréningből?

Ha szeretnéd már a nyugdíjas évek előtt elérni az anyagi függetlenséget, és nem szeretnél életed végéig dolgozni, akkor itt meg fogod találni a számításaidat. Ugyancsak érdemes lehet részt venned az oktatáson, ha érdekel a befektetések világa, de eddig nem értél el átütő sikereket ezen a területen. Ez fakadhat akár abból is, hogy nem megfelelő pénzügyi tanácsadót választottál eddig.

Ha már van némi félretett pénzed, akkor megtudhatod, hogy mibe érdemes befektetned, hogy megfelelő hozama legyen. Amennyiben hosszú távban gondolkodsz, és nem elégszel meg a banki kamatokkal, egy ilyen edukációt követően nagyobb távlatokban tudsz majd előre tekinteni a jövőbe.

Címkék: Szendrei Ádám, tanácsadás, pénzügy, reklám