Válaszd te is a napelemes rendszert!

A napelemes rendszerek sokfélék lehetnek. Az A1Solar napelem kalkulátora azonban segít neked eligazodni ebben is.

Magyarországon minden környezeti feltétel adott ahhoz, hogy napelemes rendszereket telepítsünk, legyen szó akár lakossági, akár céges felhasználókról, megrendelőkről. A napelemes rendszer egyszerre kínál környezettudatos és költségkímélő megoldást az egyre csak növekvő energiaigények fedezésére.

Egy megfelelően tervezett és optimalizált rendszer valóban alkalmas arra, hogy teljesen lenullázza a villanyszámlát. Jelenleg elérhető a szaldós rendszer, amely rendkívül előnyös megoldás azokra az időszakokra nézve is, amikor a napelem nem termel energiát, ellenben a fogyasztónak szüksége van rá. Ilyenek lehetnek például az éjjeli órák vagy azok az évszakok, amikor kevesebb napsütésre számíthatunk.

null

A kereslet-kínálat kiegyensúlyozására a telepített napelemes rendszer egy adok-veszek óra segítségével össze van kötve az áramszolgáltatóval: ha felesleget termel, akkor azt az áramszolgáltató rendszerébe tölti, ha pluszra van szükség, akkor azt az áramszolgáltató szolgáltatja.

A napelemek tervezésekor ugyanakkor érdemes azokra a várható fejlesztésekre is gondolni, amelyekkel pillanatnyilag nem kalkulálunk, ilyenek lehetnek plusz berendezések vagy például egy új elektromos autó, amelyet otthon is tölteni szeretnénk.

A tető tájolása és a dőlésszög fontos tényezők a napelemes rendszer eredményességében. Ha van másik tető is, amelynek megfelelőbbek a paraméterei, legyen az akár műhely vagy garázs, megfelelő minőségű tetőszerkezet esetén a panelek oda is telepíthetőek, nem csak a ház teteje jöhet szóba.

Optimum kontra prémium megoldások

Az optimum rendszer kedvezőbb ár-érték arányt kínál a prémium megoldásokhoz képest, miközben rendkívül alacsony meghibásodási arány és kiemelkedő megbízhatóság jellemzi őket.

A prémium rendszerek esetén magasabb költséggel, ugyanakkor kiemelkedő teljesítménnyel számolhatunk, miközben olyan problémákra is megoldást találhatunk, amelyek rontják a rendszer teljesítményét. Ilyen probléma lehet például az árnyékhatás.

Akár optimum, akár prémium napelemes rendszer mellett teszed le a voksod végül, az az egy biztos, hogy ez egy olyan befektetés lesz, amelyet nem fogsz megbánni. A napelemes rendszerek számtalan előnyt kínálnak, s ez lesz az egyetlen olyan út, amely hosszútávon is járható.

A környezettudatos megoldások, az energiával való takarékoskodás, az éghajlat védelme és az egyre inkább egekbe szökő energiaárak miatt is egyre sürgetőbb feladatokká válnak. Nem érdemes várni. Válts te is már ma!

Címkék: napenergia, napelem, reklám