NDK-s szendvicssütő

A melegszendvicset mindenki szereti, ez alól a mai fiatalok sem kivételek. A legtöbben pedig mikrohullámú sütőben vagy a klasszikus háromszög formával operáló toast sütőben készítik. Aki azonban kóstolta már a régi, NDK-s minigrillben sült melegszendvicset, az alighanem soha többé nem akarja majd más módon elkészíteni.

Ilyen készülékek még szép számmal akadnak a nagymamák konyháiban, és valljuk be, a mai hiperszuper tapadásmentes, hőfokszabályzós, időzítős csodamasinák akármilyen innovatívak is, mégsem tudják visszaadni ugyanazt az ízélményt. Ez az a sütő, ami még a szikkadt kenyérből is kívül ropogós, belül puha szendvicsalapot varázsol, az egyéb feltétek és a tetejére rápirult sajt pedig már csak hab a tortán.

Klasszikus filmek

Bár a filmstúdiók ontják magukból az újabbnál újabb alkotásokat, amelyekben az aktuális legnépszerűbb színészek szerepelnek, a cselekmény izgalmas, a látvány a sok speciális effektnek köszönhetően pedig lélegzetelállító.

Mégis, ha megemlíted egy mai huszonévesnek például az eredeti Star Wars, a Keresztapa, a Vissza a jövőbe, a Forrest Gump, a Jurassic Park, a Mátrix vagy a Schindler listája című filmeket, akkor alighanem hevesen bólogat majd, hiszen ő is látta ezeket a kultikus alkotásokat.

Ugyanígy Bud Spencer és Terence Hill, Harrison Ford, Sylvester Stallone, Mel Gibson, Jamie Lee Curtis vagy Meryl Streep sem “mai gyerekek” már, mégis szinte mindenki látott tőlük legalább egy-két filmet.

Retro zenék

Sok olyan sláger született a 70’-es, 80’-as és 90’-es években, amelyek ha napjainkban felcsendülnek egy-egy bulin vagy koncerten, akkor a tömeg azonnal teli torokból énekelni kezdi, hiszen még azok is jól ismerik a szövegét, akik az ezredforduló után születtek.

A legtöbb előadó talán maga sem gondolta annak idején, hogy az általa énekelt dal akkora siker lesz, hogy még évtizedekkel később is megállja a helyét, és az akkori fiatalok is örömmel hallgatják majd.

null

Márpedig ilyen örökzöld zenéből rengeteg létezik, nem csoda, hogy a Retro Rádió hatalmas népszerűségnek örvend a hallgatók körében. Az anyukák és nagymamák jót nosztalgiáznak a régi dallamokon, a fiatalok pedig megismerhetik egy letűnt kor zenei örökségét. Az Online Rádió weboldalán ráadásul kristálytiszta minőségben, digitális formában is hallgatható az adás.

Veterán autók

Aligha akad olyan fiatal, akinek ne dobbanna meg a szíve egy oldtimer négykerekű láttán. Nem kell ahhoz autórajongónak lenni, hogy gyönyörködjünk egy 1965-ös évjáratú Jaguar E-type-ban vagy James Bond kultikus Aston Martin DB5-ösében.

Abban a mai ifjúság is egyetért, hogy a veterán autók igencsak menők, és aki egy ilyet birtokol, az joggal büszkélkedik vele találkozókon!

Címkék: retró, rádió, reklám