Könnyen felismerheted, hogy mikor van szükséged parodontológus szakorvosra, hiszen a fogágy megbetegedésének tünetei sok ember számára ismerősek már. A leggyakrabban előforduló fogágyi megbetegedés tünetei közé tartozik a fogíny duzzadása, gyulladása vagy az ínyvérzés. További panasz lehet még a kellemetlen lehelet és a meglazult fog.

A parodontológia a fogászati munka alapja, erre épül az implantológia és a fogpótlástan is, így páciensként is ez a dentálhigiénia és az egészséges fogak első lépcsőfoka. 

Az íny megbetegedésének kialakulása

A fogágy megbetegedését elősegítheti a dohányzás, a rossz szájhigiénia, a gyenge immunrendszer, de a betegség kialakulásának oka lehet genetikailag örökölt tényező is vagy a hormonális változások. Ezeket figyelembe véve különösen fontos, hogy mindent megtegyünk az egészséges fogínyért. 

Hogyan tudnak segíteni a szakorvosok?

Napjainkban már kiváló szakorvosok és asszisztensek biztosítják a sikeres és tartós fogpótlást és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat. A Halász Klinika két főállású dentálhigiénikus kollégája közül az egyikük Magyarországon kivételes módon egyetemi dentálhigiéniai végzettséggel rendelkezik. Szakmai felkészültsége és hozzáértése túlmutat az általános foghigiéniai kezeléseken.

A megfelelő szakmai szemlélet érdekében a Klinika asszisztensei közül többeknek szájhigiénikus végzettsége van. A széles körű szakmai tudás vezet a sikeres és megbízható orvosláshoz. A parodontológus szakember az asszisztens segítségével végzi a szájhigiéniához szükséges szakorvosi kezeléseket és műtéteket egyaránt.

null

Fogágy egészségének jelentősége

Nem is gondolnánk, mennyire fontos a fogágyunk egészségének megőrzése és fenntartása. Ahogy azt már fentebb olvashattad, a fogágy egészségének megőrzése a fogászat alapját jelenti. A Halász Klinika fogpótlásban a legjobb partner, az első és legfontosabb lépés a szájhigiénia megteremtése és ezáltal az egészséges fogágy kialakítása. Ennek elérésében segítségedre lesz a parodontológus, és a későbbiekben a fogpótlás eredményesen megtörténhet. 

Összegzésképpen

A legfontosabb tehát, hogy mindenekelőtt figyelnünk kell a fogágy, az íny egészségének megőrzésére, és amennyiben szükséges, a szájhigiénia megteremtésére. Segítségünkre lesz a parodontológiában jártas szakember, hogy fogaink egészségesek és tartósak maradjanak. A kiváló szakorvosok hozzásegítenek, hogy fogbeültetési és fogpótlási céljainkat sikeresen elérhessük és megtarthassuk. 

Címkék: fogágy, fog, reklám