Gondolkodtál már azon, hogy vajon miért van ez így? A kínaiak erre egy tudományágat is felépítettek feng shui néven. Lássuk, mit jelent ez röviden, és hogyan éred el a harmóniát a fürdőszobádban a feng shui segítségével.

A feng shui-ról röviden

A feng shui a térrendezés művészete. A kínaiaknak nemcsak az építkezési rendszerét, hanem az egész életét áthatja. Lényege, hogy minden tiszta, egyszerű, rendezett legyen. Ehhez első lépésként nagyon ajánlott egy alapos nagytakarítás minden olyan holmi kiiktatásával, amely felesleges, illetve a terek megtisztítása különböző módszerek segítségével.

A feng shui alapvető eszköze a bágua térkép, amely segít felosztani a helyet, ahol élünk különböző területekre. Így megtudod, hogy egy készülő ház esetében vagy ha lakásvásárlás előtt állsz, hová ildomos egy fürdőszobát beépíteni.

A bágua térkép 9 területre osztja fel a lakóteret. Minden egyes résznek megvan a maga témaköre, pl. gazdagság, hírnév, szerelem, karrier, egészség. A bágua térkép iránytűt jelent akár az egyes helyiségek berendezéséhez is.

Feng shui szerinti fürdőszoba

Ha belépsz egy lakásba és rögtön ott találod a fürdőszobát, te magad is érzed, hogy valami nincsen rendjén. Ugyanígy, ha egy lakás középpontjában található meg a fürdőszoba, akkor is furán fogod érezni magad. A fürdőszoba a legvizesebb helyiség, a tér állandó áramlásban van és elfolynak az energiák.

Érdemes odafigyelni, hogy ne legyenek csöpögő szaniterek a fürdőben, és a fürdő ajtaja, a WC-tető is mindig csukva legyen, “nehogy elfolyjon a pénz”. Ugyan ennek a mondásnak közvetett tartalma és jelentése van, de mindenképpen ízlésesebb és esztétikusabb egy lehajtott WC-fedél.

A feng shui szerint fontosak a nagy terek, hogy a levegő és napfény áramolni tudjon, tiszta legyen mindig a levegő. A feng shui nem szereti a nagyon lesarkított, szögletes bútorokat, mert azok kettévágják a teret. Inkább a gömbölyű, íves, lekerekített formákat favorizálja.

null

A színek összhatása is nagyon lényegi eleme a feng shui-nak. Természetesen ezt a benne lakók energikussága is befolyásolja, de egy fürdőszobában is fontos, hogy egyensúlyban legyen a fürdőszobabútorok, a szaniterek és a kiegészítők színvilága.

Élettel teli fürdőszoba

Színében és energikusságában is felemelő hatással bír a növényzet. A zöld szín nyugtató hatású, a növények tisztítják a teret és oldják a stresszt. Napjainkban már számtalan növénnyel találkozhatunk és kedvünkre válogathatunk attól függően, hogy milyen a fürdőszobánk páratartalma, mennyi fény érkezik, és mennyi helyünk van a növények elhelyezésére.

A Gemini-Duo webáruházban fürdőszobabútorok és kiegészítők nagy választékával találkozhatsz, és biztos lehetsz benne, hogy sikerül úgy berendezni lakásodat, hogy az megfeleljen a feng shui irányelveinek!

Címkék: berendezés, fürdőszoba, reklám