Nem véletlenül, hisz számtalan lehetőséget kínál a vízi sportokat kedvelőknek. A nagy érdeklődés miatt a választék egyre csak nő, ma már sokféle SUP deszka közül lehet választani.

A vízimádók egyik legkedveltebb hobbija

Igaz, hogy a merevebb anyagú, karbonból vagy kompozitból készült deszkákat még mindig sokan használják kiváló siklási tulajdonságaiknak köszönhetően, azonban a SUP vásárlás fő elemei ma már a felfújható deszkák lettek. Nemcsak könnyen szállíthatóak és tárolhatóak, de az áruk is rendkívül kedvezőnek mondható. Szinte mindenki megtalálhatja köztük a számára legmegfelelőbb formát és árfekvést.

Kezdő suppolóknak kifejezetten ajánlott a felfújható változat, ugyanis kényelmesebbek, stabilabbak, könnyebben irányíthatóak, ideális az alapok elsajátításához. Ha pedig az alapok már megvannak, akár jöhet is a következő kihívás, ami a SUP deszkát (is) illeti.

Milyen szempontok alapján érdemes SUP deszkát választani?

SUP deszka vásárlása esetén célszerű több mindent figyelembe venni, például hogy hosszabb túrázás, családi program vagy gyors edzés-e a cél a sporteszközzel. Esetleg egy nyugodt jógázás a hullámzó, békés vízen. A Capetan Sport sportszereket forgalmazó áruház munkatársai segítettek eligazodni a SUP deszkák forgatagában. 

  • Általános (allround) deszkák: Lekerekített orr és far jellemzi őket. Stabilságukat a kifejezetten nagy felületük adja. A kezdő suppolók leggyakrabban ezt a fajtát választják, mivel sokkal könnyebb rajta egyensúlyozni. 
  • Síkvízi SUP deszka: A keskenyebb test és a hegyesebb orr lehetővé teszi a vízen való sokkal gyorsabb haladást, illetve siklást. 
  • Versenydeszkák: Minél könnyebb és keskenyebb kialakításúak a többi deszkához képest, annál jobb, hisz a gyorsaság és a vízzel szembeni minél kisebb ellenállás a cél. Egy kezdőnek komoly kihívást jelentene akárcsak megállni is egy ilyen deszkán. 

Irány suppolni!

A SUP deszka végleges kiválasztása előtt érdemes több (anyagukat, szélességüket tekintve különböző) fajtát is kipróbálni és átgondolni, hogy milyen jellegű mozgásra, tevékenységre lesz a legtöbbet használva, valamint hogy hogyan lesz tárolva, felfújva, esetleg leengedve. Ha pedig a megbízható, széles választékkal rendelkező hely felkutatása okozna fejtörést, ahol minden szükséges és minőségi felszerelés beszerezhető a suppoláshoz, a Capetan Sport sportszer áruház lehet a tökéletes választás.

null

Munkatársaik azt vallják, náluk csak a magas színvonal és a vásárlók elégedettsége számít, hogy a SUP deszkán ülve, állva, esetleg napozva csak a jó idő, a kellemes víz, a nyugalom vagy épp az adrenalin számítson.

Címkék: deszka, sup, reklám