A téli időszak például kihívásokkal állítja szembe a közösségeket, mivel a gyerekek nagyon könnyen megfertőzhetik egymást. Ilyenkor kényszerpihenők sorozata követi egymást. Amennyiben el akarjuk nyerni a szülők bizalmát, akkor mindent megteszünk a biztonságos élettér megteremtésének érdekében. Éppen ezért tudjon meg többet az UV-C alapú légtisztítási módszerről! 

Betegségek kivédése

Legyen szó bölcsődéről, óvodáról vagy iskoláról, egyértelmű, hogy a téli járványok idején magas a megbetegedési arány. Ilyenkor ugyanis nehéz elkerülni a levegőben szálló kórokozókat. Aztán erre rá még megkaptuk a Covid-19 járványt is, ami még egy ok volt a pánikra. 

Noha azt mondják, hogy teljesen kiiktatni nem tudunk minden kockázati tényezőt, azért sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük azokat. Kezdetnek megteszi például a germicidlámpák alkalmazása. Ezek az UV-C lámpák közel 254 nm-es sugárzással pusztítják el az útjukba kerülő kórokozókat. 

Mit kell tudni az UV-C sugárzásról?

A germicidlámpák tulajdonképpen az olyan légtérben keringő mikrobákat is képesek elpusztítani, amelyeket csak ilyen intenzitású sugárzás képes megsemmisíteni. A módszer azért is olyan közkedvelt, mert nem tartalmaz vegyszert, nincs mellékterméke és nem tudjuk túladagolni.

De mi a helyzet az UV-C sugárzással? Mindenki tudja, hogy az emberre veszélyes, s különösen káros lehet a szemre vagy bőrre nézve. Éppen ezért jól kell megválasztani a készüléktípusokat. A Hollandimpex légtisztítói között számos változattal találkozhat! Lássuk, hogy pontosan mit is kell tudni róluk!

Milyen típusok közül választhatunk?

A szabadon sugárzó lámpákat nem szabad az emberek közelében alkalmazni, ezeket leginkább az éjszaka folyamán vagy szünetekben érdemes bevetni!

Ezzel szemben a zárt rendszerű légtisztító készülékek már nyugodt szívvel működtethetőek, akár a nap 24 órájában is. Zárt rendszerükek köszönhetően ugyanis a sugárzás nem jut ki a környezetükbe. 

null

A készülékek megannyi méretben és kapacitásban kaphatóak. Eltérhetnek kapacitásértékükben és a fertőtlenítő kapacitásukban is. Bizonyos darabokban még plusz szűrők is vannak, ami hatékonyan szűri ki a fizikai szennyeződéseket. Például HEPA szűrő segíti működésüket, ezáltal az allergiás személyek is jól hasznosíthatják azokat. 

Amennyiben szeretne még többet megtudni a különböző adottságokkal rendelkező termékekről, akkor látogassa meg bátran a Hollandimpex weboldalát, ahol a kínálat egészét megtekintheti! 

Címkék: germicidlámpa, légtisztító, reklám