A tervezés az alapja minden kertnek

A tapasztalt kert- és lakberendezők már könnyűszerrel és tudatosan használják ki a kisebb terek adta lehetőségeket is. Most azonban az Otthonok & Megoldások lakberendezési magazin munkatársaival arra az esetre hoztunk hasznos és a gyakorlatban egyszerűen alkalmazható tippeket, ha mi magunk szeretnénk átalakítani picike teraszunkat.

A legalapvetőbb kérdés a bútorok minél praktikusabb módon való elhelyezése. Ettől függ ugyanis, hogy mennyi mozgásterünk marad meg. Az egyszerűen összecsukható bútorok nagy segítségünkre lehetnek ebben, hiszen könnyedén spórolhatunk helyet általuk, ha éppen nincs rájuk szükségünk. Ráadásul az egyes bútoráruházakban már egyre szélesebb és minőségibb választékból válogathatunk.

null

Ne csak vízszintesen gondolkodjunk

Bár lehet, hogy elsőre nem feltétlenül a falfelület jutna eszünkbe, mint a tárolás vagy a dekoráció helye, de mégis érdemes elgondolkodni rajta. Nemcsak több hely marad a bútorok számára, de érdekesebbé és különlegesebbé is tehetjünk a kertünket. A falra akasztható virág vagy egy szép poszter, esetleg falióra mutatós díszként szolgálhat.

Kis területek esetén mindig célszerű “mobil megoldásokat” választani. Igaz ez az árnyékolók és a napernyők esetében is. A hatalmas napvitorlák viszonylag sok helyet elfoglalnak, ezért egy gond nélkül mozgatható típus nagyobb hasznunkra válik majd.

Az asztal elengedhetetlen része minden terasznak

A hely méretétől függően, egy kisebb vagy nagyobb asztal nélkül egy kerthelyiséget szinte el sem lehet képzelni. A reggeli kávézás vagy egy nyáresti vacsora fontos része, ezért mindenképpen helyet kell szorítani neki. Erre lehet ideális megoldás a falról lenyitható, majd könnyedén, egy mozdulattal visszacsukható asztal.

A kertrendezés rendkívül izgalmas és örömteli feladat. Azonban alapos tervezést és odafigyelést igényel, hogy elkerüljük a túlzsúfoltságot vagy éppen ellenkezőleg, az egyhangú kopárságot. Ha segítségképpen inspirálódnánk vagy ötleteket gyűjtenénk egyebek mellett például a harangvirág gondozásáról, esetleg a fű ápolásáról, akkor az Otthonok & Megoldások otthonteremtő magazin honlapján vagy a három havonta megjelenő nyomtatott lapszámban választ kaphatunk (akár a még fel sem tett) kérdéseinkre is. Legyen a (kis) kert is az otthonunk éke, a nyugalom ízlésesen berendezett szigete.

Címkék: kert, otthon, reklám