A többség azonban innen is legszívesebben kiskutyát fogadna örökbe, pedig a kennelekben számtalan idősebb állat várja, hogy szerető otthonra leljen. Miért érdemes egy felnőtt kutya mellett dönteni? Nézzük!

Kialakult személyiséggel rendelkezik

Minden kutya más és más, ezért egy kölyöknél nem tudhatod előre, hogy milyen habitusú felnőtt válik majd belőle. Lehet, hogy olyan aktív és mozgásigényes lesz, hogy nem győzöd majd naponta lefárasztani, de az is előfordulhat, hogy inkább csak heverészni és lustálkodni szeret majd, miközben te akár a maratont is lefutnád vele.

Nem lehet megjósolni, hogy miképp viszonyul majd a gyerekekhez, macskákhoz, többi kutyához, mennyire lesz szökős… ellenben egy idősebb kutyánál mindez már nem titok.

Hiszen ismert lehet az előélete az előző családjától, valamint a gondozók és az ideiglenes befogadók is tisztában vannak a náluk lévő állatok jellemével. Így ha célzottan idősebb kutyust keresel, akkor a menhely munkatársai valószínűleg tudnak olyan ebet ajánlani, akinek a személyisége illik majd hozzád.

null

Kevesebb gond lesz vele

Egy izgága kölyök mindenre kíváncsi, ezért mindent megrág, amit csak ér, nem engedelmeskedik a gazdájának, gyakran próbál szökni, és sétálni vinni sem egyszerű. Egy korosabb kutya viszont lehet, hogy élete eddigi részében már kapott megfelelő tanítást, és ismeri például a “hozzám” vagy az “ül” szavak jelentését, esetleg szobatiszta. Egy kölyöknek viszont mindezt neked kell megtanítani.

Emellett ha megszokja az új környezetét, akkor sokkal nyugodtabban viselkedik majd, mint egy kiskutya, egy kisebb mozgásigényű állat pedig azoknak a gazdiknak is jó választás lehet, akik tartanak a kölykök túlzott aktivitásától.

Persze egy idősebb kutyának is szüksége van kellő fizikai és szellemi kihívásokra, a szeretet mellett pedig a gondoskodást sem lehet elhanyagolni. Viszont lehet, hogy sokkal jobban tűrik például a bundaápolást vagy a szállítóboxban való utazást. Az ehhez szükséges kellékeket a Trixie kínálatában is megtalálod, a Kutyakajas.hu Webáruházban.

Szó szerint megmentheted az életét

A menhelyek a felelőtlen gazdák miatt sajnos állandó teltházzal működnek, az örökbefogadók nagy része pedig kiskutyát szeretne. Ez ahhoz vezet, hogy a helyhiány miatt sok kutyát el kell altatni, erre a sorsra pedig általában azok az ebek jutnak, akik már hosszú ideje a menhely lakói, és a koruk miatt nem kellenek senkinek.

Ezért ha egy idősebb kutyát választasz társadul, akkor könnyen lehet, hogy megmented az életét, hiszen különben őt is rövidesen az örök vadászmezők várták volna. Ráadásul azok a kutyák, akik már megtapasztalták az élet rossz oldalát, sokkal hálásabbak és ragaszkodóbbak tudnak lenni.

Címkék: webáruház, kutya, reklám