A komlói állatkert 2016 októberében nyitotta meg kapuit, közel 40 állatfaj 120 egyede található a létesítményben. A gondozók számára az állatok jólléte elsődleges szempont, családias környezetben barátságos szelíd állatokkal várják az érdeklődőket.

A Mini ZOO Komló állatainak többsége simogatható, sétáltatható, etethető, így a látogatóknak interaktív, élménydús időtöltésben lehet részük. Az intézmény vezetőinek célja egy láthatatlan hidat építeni ember és természet között, és az állatok szeretetére és a természet tiszteletére tanítani az embereket.

A gondozók csak olyan állatokat tartanak, akiknek a boldogságát és életfeltételeit teljes mértékben biztosítani tudják. Az állatokkal napi szinten foglalkoznak az állatkert gondozói és csak annyi állatot tartanak a létesítményben, amennyivel elegendő időt tudnak foglalkozni. Számos mentett állat lakik a mini zoo-ban, akik egész életükben igénylik az emberi gondoskodást.

A családias élményre mi is kíváncsiak voltunk, így ellátogattunk Komlóra és hoztunk is egy kedvcsináló videót a kedves nézőknek.

Aki további részletkre kíváncsi, az látogasson el az állatkert Facebook oldalára. 

Címkék: zoo, állatkert, Komló, mini, családbarát, reklám