A városoknak világszerte újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A települések népessége egyre nagyobb mértékben növekszik, mely sürgeti olyan feladatok megoldását, mint az élhetőbb városok kialakítása, csökkentve a város és benne lakók természetre gyakorolt hatását, az energiamegtakarítás, valamint a városlakók magasabb minőségű szolgáltatásokkal való kiszolgálása.

Ezen feladatok rendszerezésének egyik összefoglaló neve a Smart City elmélet, mely nem tesz mást, mint a jelen kor kihívásaira, a jelenkor rendelkezésre álló eszközrendszerével, főként az infokommunikációs technológiák igénybevételével keres megoldást.

Cél, hogy az egyre összetettebbé váló városok felmerülő problémáira, egy átfogó, integrált szemléletű megoldási mechanizmust találjanak, aminek a segítségével a sok párhuzamosan futó, bonyolultan egymásra épülő folyamatot egyszerűen lehet kezelni.

A smart city-vel kapcsolatban nagyon sok új fejlesztésről lehet hallani, ezek közé tartozik az új fejlesztésű FULLED okoslámpa a magyar tulajdonú Greennovate Kft-től, aki Magyarországon, de európai tekintetben is egyedülálló referenciával és know-how-val rendelkezik.

A GreenNovate Kft. megoldásai minden feladatra, és a holnap kihívásaira is megoldást kínálnak. A városokat sokkal élhetőbbé, és fentarthatóbb környezetté varázsolja.

null

Megkérdeztük az önkormányzati vezetőket, hogy melyek a legnagyobb kihívások a közvilágítás területén.

Elavult, „fapados” technológia, mely rontja a városképet. Folyamatos világítás kiesés a meghibásodó lámpatestek miatt. Nyomasztóan magas áramdíj és karbantartási költségek…

A megoldás: FULLED okoslámpák a GreenNovate Kft-től.

A GreenNovate FULLED okos lámpa technológiája összeköti a várost.

Az érzékelők, kamerák, kijelzők összehangolásával a mindennapi életet könnyíti meg.

Ez az új lámpatest kiaknázza a meglévő városok infrastruktúráját. A régi közvilágítási hálózatokat új élettel és tartalommal tölti meg, úgy hogy a modern okos LED közvilágítási világító test saját maga képes kapcsolni a megfelelő fényt és biztosítani ezt a településeken.

A meglévő közvilágítások nem szabványosak és nem megfelelőek, fényszennyezés és közbiztonság szempontjából sem. A FULLED okos lámpa azonban azon kívül, hogy megfelelő és energiatakarékos világítást biztosít, ennél sokkal többet is tud.

Meglévő infrastruktúra esetében nincs szükség végtelen költséges beruházásra és a környezet teljes átalakítására. A rendszer alkalmas a lokális kommunikációra. Az eszközök képesek egymásnak továbbítani optikán, vezetéken és vezeték nélküli hálózatban az információt , így a meglévő infrastruktúrát használhatjuk a telepítéshez.

Zöldmezős beruházás esetén a teljes infrastruktúra úgy kerül megtervezésre, hogy a lehető leggördülékenyebben adjanak biztos alapot a holnap fejlesztési kihívásaihoz.

A költségek optimalizálása talán a legfontosabb tulajdonsága a hatékonysága mellett. Az alacsonyabb telepítési és üzemeltetési költségek segítik a bevezetést.

A lámpák kevesebb áramot fogyasztanak, kevesebb karbantartás igényelnek. Előre jelzik a meghibásodást a villamos hálózatban és azonnal jelzést adtak hiba esetén.

Mivel a hálózaton csökken az energiafelhasználás, nem kell kiépíteni új hálózatot az elektromos autók töltésére. Igy ezeket a villamos hálózatok töltőpontok kialakítására is használhatók.

A rengeteg külső, mint: esztétikus megjelenés, strapabíró felépítés, megfelelő világítási kép, formai tudás, valamint működés béli pozitív tulajdonsága mellet, mint: költséghatékonyság, alacsony karbantartási és fogyasztási mutatók, hosszú élettartam, számos egyéb funkcióval is bír még ez a termék. Egy komplett kis számítógépet tartalmaz, így képes fogadni bármilyen IT és elektronikai külső elemet. Legyen ez IP kamera, hangszóró vagy telemetrikus mérő egységek, de webes tartalom is elérhető az eszközön.

Ezen tudást mind a városlakók mind a közvilágítás üzemeltetői nagy örömmel használhatják.

Lámpatest gazdaságos felépítése moduláris rendszert tesz lehetővé, hisz adott helyre akár egyszerre telepíthető egy kamera, időjárás állomás, zajmérő, UV detektáló, forgalomszámláló is. Az eszközökkel mért adatokat nyílt forráskódú rendszerként képes továbbítani, így bárki hozzáférhet a rendszeren belül és használhatja például parkolási hely foglaltság jelzőként vagy akár szmog riadó előrejelzésre is.

A jövőben az 5G-s technológia számos előnye mellett a hátránya az, hogy olyan új típusú speciális antennákra van szükség, ami egy nagy antennával nem valósítható meg, csak sok kisebb teljesítményűvel.

Ezek számára ez az eszköz energiát és kapcsolódási pontot tud létrehozni a szolgáltatók részére, a jobb lefedettség érdekében.

A lámpatest minden olyan tudással felszerelhető, ami egy okos város infrastruktúrájához egyre inkább elengedhetetlen.

Fontos megemlíteni, hogy az ilyen fejlesztések nagy tudást igényelnek egyszerre több szakterület részéről is, illetve a teszteléshez és megvalósításhoz jelentős anyagi forrásra volt szükség, melyhez az Európai Unió és a Magyar állam GINOP-os termék és szolgáltatás fejlesztésű program nyújtott segítséget.

null

A FULLED lámpa termékcsalád olyan tudással rendelkezik, mely mindörökre megváltoztatja az emberek lámpáról alkotott fogalmát!

Részletek: www.fulled.eu

Címkék: greennovate, fulled, reklám