Nem csak azért, mert erre törvény kötelez, de az ételek minősége az hozzávalók tárolásától is nagyban függ. Ezért, ha azt szeretnénk, hogy éttermünkben állandó legyen az elégedettség, akkor elengedhetetlen, hogy egy jó minőségű és megfelelő jellemzőkkel rendelkező fagyasztószekrényt szerezzünk be.

Fontos, hogy az üzemi jellegű fagyasztószekrények paraméterei nem hasonlíthatóak egyértelműen össze egy hétköznapi, háztartásban használatos fagyasztószekrényével. Ezért soha ne nézelődjünk az alsó árkategóriás, otthonra szánt fagyasztók között, ha étterembe szeretnénk vásárolni. Ez persze nem csak a fagyasztószekrényekre igaz, hanem a hűtőkre, tűzhelyekre és más konyhai eszközökre és felszerelésre egyaránt.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy éttermi fagyasztószekrénynek?

A nagyobb mennyiségben készült ételekhez nagyobb konyhai eszközökre van szükség és akárcsak a tűzhely esetében, a fagyasztószekrények vásárlásakor is figyelembe kell venni, hogy gyorsan és hatékonyan tudjuk az éttermi berendezést a javunkra fordítani. A minőségi alapanyagokból készült éttermi fagyasztószekrényeknek megbízhatóan kell tárolniuk a felszolgálásra szánt ételeket, így elsősorban a magas páratartalmú helyiségekben, biztosan rozsdamentesnek kell lenniük. Az étterem nagyságától függően pedig el kell döntenünk, hogy milyen nagyságú és tárolókapacitású fagyasztót választunk. Az éttermekbe szánt, rozsdamentes hűtők általában Gn méretű polcokkal vannak ellátva, ami kedvez a tálca Gn és a sütő Gn ½-es méretének, így a hűtőből az előkészített étel akár azonnal mehet is a sütőbe.

null

A teleajtós fagyasztószekrények két csoportját is megkülönböztethetjük. Az egyik, a festett külsővel rendelkező, még a másik a rozsdamentes külsővel rendelkező változatok. A festett külsővel rendelkező fagyasztók is ideális társaink lehetnek, főleg ha egy kisebb büfét vagy kisebb éttermet üzemeltetünk és fontos, hogy mennyit költünk a fagyasztószekrényekre. A festett külső ugyanis kedvezőbb árfekvést kínál, azonos teljesítmény mellett. A nagyobb éttermek azonban az általában nagyobb tároló kapacitású és rozsdamentes változatokat kedvelik.

A minőségi éttermek, a legjobb rozsdamentes fagyasztószekrényeket választják!

A gasztronagyker.hu adatai szerint, a legnépszerűbb fagyasztószekrények elsősorban a rozsdamentes változatok, amelyeket leginkább a nevesebb vagy modernebb éttermek engedhetnek meg maguknak. Bár az árszint nem feltétlenül jelentős, sok vállalkozót az a 20-30%-kos árkülönbség is a festett külső felé mozgat. Érdekes információ, hogy a visszajelzések alapján az 500, a 700 és az 1400 literes változatok a legkelendőbbek.

Ezek a modern rozsdamentes fagyasztógépek már ventilációs hűtéssel, megfelelő mennyiségű polccal, acél burkolattal, elektronikus hőfokszabályzóval, digitális kijelzéssel, automata leolvasztási funkcióval és állítható lábakkal és zárral rendelkeznek. Az 1400 literes változat pedig 1440 x 860 x 2020 mm nagysággal rendelkezik. A hűtéstartományuk jellemzően -18 és -20 Celsius fok köré tehető. Az egyes termékekre a gasztonagyker.hu 1 év garanciát és külön törési garanciát is vállal!

Címkék: fagyasztószekrény, reklám