Idén szeptember 1-3. között várja a magyar állattenyésztés színe-java az érdeklődőket Kaposváron. Az elmúlt esztendőkben folyamatosan fejlődő kiállítás már bizonyította, hogy nemcsak a Dunántúlon, de országosan is meghatározó állattenyésztési rendezvény. A számos szakmai- és közönségprogram évente 200 kiállítót és több mint 30 ezer látogatót vonz a Pannon Lovasakadémia területére. A mintegy 40 hektáros Pannon Lovasakadémia területe ideális helyszín a rendezvény számára. A természetes környezet, a megfelelő infrastrukturális háttér kiváló lehetőséget biztosít a tenyész- és haszonállatok bemutatására, a rendezvényen résztvevő kiállítók kiszolgálására.                                                  

A kiállításon megjelennek az állattenyésztést kiszolgáló gépeket, eszközöket, berendezéseket, valamint az állattenyésztéssel kapcsolatos háttéripari termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégek, valamint a takarmányipart, az állategészségügyet, az élelmiszeripart és az agrárfinanszírozást képviselő vállalkozások is.

null

Programjainkat szervezését gondos előkészítés előzi meg, hogy megfelően kiszolgáljuk és odavonzzuk a szakmai érdeklődőket és a szórakozni vágyó közönsget is. A tenyészállat-kiállításon többek között magyar fajtájú lovak bírálatára, holstein-fíz tenyészállatbírálatra, fajtabemutatókra, szarvasmarha fejési és nyírási bemutatóra is számíthatnak a látogatók. Ezek a programok a nagyközönség számára is kuriózumot jelentenek, hiszen láthatják az állatok felkészítését egy-egy versenyre vagy a fejőberendezéseket működés közben de azt is megtudhatják, hogy milyen bírálati szempontok alapján ítéli oda a díjakat a hazai és nemzetközi zsűri.

A Kaposvári Egyetem a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében minden évben színvonalas szakmai rendezvényeknek, konferenciáknak ad helyet. Immár hagyományosnak számító húsmarha-tenyésztési fórumot, a XXIV. Szent Mihály-napi juh és kecske tenyésztési fórumot és az állattartás gépesítése című konferenciát is több éve rendezik a szervezők. Idén ismét Kaposvár ad helyet a takarmányozási szakembereknek, hiszen megrendezésre kerül a 25 éves jubileumát ünneplő 18. Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium, melynek témája ezúttal az alternatív feherjeforrások felhasználási lehetősége és azok kockázatai az intenzív takarmányozásban.

A mintegy 1500 négyzetméteres természetes élőhelyet bemutató  Vadasparkban a térség vadállományát és a vadgazdálkodás feladatait tekinthetik meg a látogatók.

Már VIII. alkalommal társrendezvényünk a  Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok, amely minden évben valódi színfoltja az eseménynek. Idén interaktív agancsmustrával,  sólyomreptetéssel, vadászkutya bemutatóval és játékos vadászképzővel is várják a nagyközönséget. A színpadi programokon a többi között néptáncegyüttesek  gondoskodnak a jó hangulatról.

A média képviselői az idén is összemérik tudásukat a Vadfőző Bajnokságon, ahol a vadból készült finomságokat a neves szakemberekből álló zsűri bírálja. A Kaposvári Állattenyésztési Napok helyszínén, a Pannon Lovasakadémián található Európa egyik legnagyobb fedett lovardája, így itt az időjárás viszontagságaitól függetlenül tarthatók meg az állatokkal kapcsolatos programok.

A mintegy 3000 fő befogadására alkalmas fedett lovardában három napon át tart majd a  lovasprogram, amely az elmúlt években mindig teltházas volt. Az idei évben társrendezvényünk a II. Magyar  Lótenyésztési Napok. A rendezvény a Magyar Lótenyésztők Országos szövetségének kiváló és hiánypótló kezdeményezéseként a tavalyi évben mutatkozott be előszőr. Idén is a magyar lóé a főszerep: fogathajtó, díjugrató, és díjlovas versenyek, korlétugratásm, magyar hidegvérű ló rönkhúzás, ménparédé, huculösvény színesítik kiállításunk programját. Kizárólag magyar lófajták főszereplésében láthatjuk ezeket a programokat, melyeken keresztül megtapasztalhatjuk, hogy nemzeti kincsünk a magyar ló! A fedett lovarda az  agrár-felsőoktatási intézmények gazdászversenye döntőjének  is helyszínéül szolgál.

A megmérettetésen 3 fős csapatok vesznek részt és mérik össze elméleti, gyakorlati tudásukat, a győztes csapat a Földművelésügyi Minisztérium értékes ajándékait mellett elviheti a vándorkupát is.A kiállítás közönségprogramjában idén is látható a több mint százéves tradícióval rendelkező, rendkívül látványos STIHL ®TIMBERSPORTS® Series fakitermelő show.

A bemutatón  különböző izgalmas feladatokat igyekeznek teljesíteni a legrövidebb idő alatt, a legnagyobb szakértelemmel!A gyerekek nagy örömére idén is lesz  Gazdaudvar, ahol krumplit ültethetnek, veteményezhetnek, állatokat etethetnek, kis időre megismerhetik a vidéki életformát.

A  nyuszisimogató, a  póni lovagoltatás, a  játszóház  és a  családi nap  is a kicsiknek nyújt élvezetes programokat. A  népi iparművészeti  termékeket bemutató vásár  pedig elmaradhatatlan eleme a kiállításnak.A szervezők ebben az évben is szeretetettel várják a nagyközönséget a XI. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Napokon.

Találkozzunk szeptember 1-3. között Kaposváron!

www.kaposvarinapok.hu 

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok - KÁN

null

Címkék: kán, kaposvári állattenyésztési napok, kaposvári egyetem, reklám