Új-Zélandot sokan a világ legelszigeteltebb államaként tartják számon, de ugyanakkor nagyon barátságos úti célnak is számít. A szigetek sűrű erdőikkel, fjordjaikkal, gleccsereikkel és termálvizes területeikkel számos kalandot és élményt kínálnak az oda érkező turisták számára.

A hangulatos kis falvak mellett Auckland igazi modern nagyváros, amely lenyűgöző felhőkarcolóival és egyedi fekvésével azonnal elvarázsolja a látogatókat.

Különleges környezet, gazdag természeti értékek

Auckland városát a Hauraki-öböl és a Csendes-óceán között találhatjuk meg, s páratlan szépségű kikötője miatt a Vitorlák városaként is ismert. Az óceáni klímának köszönhetően az időjárás enyhe, és gyakorlatilag az év bármely időszakában alkalmas a pihenésre, városnézésre, természeti értékek felkeresésére.

Új-Zéland egyébként egy hatalmas vulkanikus mezőn helyezkedik el, és az itt látható lenyűgöző lagúnák, tavak gyakran vulkánkitörések eredményeként jöttek létre. A területen járva mindenképp érdemes felkeresni Auckland látnivalóit, melyek a statravel.hu információi szerint is nagy népszerűségnek örvendenek.

Auckland, a hatalmas épületek városa

A városnézés során az az érzése támad a turistának, hogy tulajdonképpen bolygónk bármelyik modern nagyvárosa is lehetne az, hiszen egymást érik a felhőkarcolók és a monumentális építmények. Amint azonban megpillantjuk a Sky Tower-t, azonnal megbizonyosodhatunk arról, hogy bizony nem máshol vagyunk, mint Új-Zélandon.

A Torony kommunikációs- és megfigyelőtoronyként funkcionál. 328 méteres magasságával a Föld déli féltekéjének legmagasabb épületeként tartjuk számon, és gyakorlatilag Auckland jelképévé is vált. Fentről elképesztő kilátás nyílik a környékre és akár 80 kilométeres távolságra is el lehet onnan látni. A toronyban egyébként kaszinó, színház, szálloda és konferencia központ is megtalálható az igények teljes kielégítése érdekében.

Művészet és kultúra minden korosztálynak

Auckland nem csak, mint az üzleti élet központja számon tartott, de számos kikapcsolódási lehetőséget is kínál. A Művészeti Múzeumban és a War Memorial Múzeumban a művészetek és a történelem szerelmesei találhatják meg számításukat, míg a város állatkertjében gyakorlatilag korosztálytól függetlenül mindenki számára remek kikapcsolódás kínálkozik. Az aktív pihenés iránt érdeklődők sportolási lehetőségek közül válogathatnak, de természetesen a pezsgő éjszakai élet is számos izgalmat kínál Auckland területén.

Gasztronómiai műremekek és minőségi szálláshelyek

A városban szinte a világ minden tájának konyhája megtalálható, így igazi kulináris kalandban lehet része a látogatóknak. A Viadukt-öböl főként tengeri fogásairól híres, a legjobb spanyol tapas lelőhelyeinek pedig Mission Bay bárjai és kávézói számítanak. Turistaként sokféle szálloda közül válogathatunk, az árak pedig nagyjából egész évben változatlanok. Természetesen a vásárlás szerelmesei is találnak bőven programlehetőséget, ugyanis a divatos butikok mellett elegáns üzletek és piacok is szép számmal megtalálhatóak Auckland területén.

A nagyvárosias jelleg és a tengerparti városok egyedülálló kettősével találkozhatunk az új-zélandi metropolisz személyében, mely évről-évre többeket vonz. A 14. század környékén a maorik által alapított Auckland mára világvárossá nőtte ki magát, amely kedvező éghajlata és festői tájai miatt az európai turisták körében is mind inkább kedvelt.

Címkék: új-zéland, auckland, utazás, reklám