2021.09.17 - Péntek
Zsófia
15ºC / 22ºC
Borult

Egy legendás hely újjászületése 2015. Március 17. - Kedd 14:08 | Címkék: Lovasíjász, íz, fogadó, hagyományos, márka, séf, vendéglő, Magyar, Kassai, reklám, gasztronómia, Kaposmérő

Kreatív séf viszi a hagyományos magyar konyhát a közelmúltban megnyílt Kassai Fogadóban. A falakat a névadó lovasíjász relikviái díszítik. A településen okkal remélik a vendégjárás megélénkülését.

A kaposmérői Márka Vendéglő a 70-es és 80-as években élte virágkorát. A legendás Vendi bácsi nevével fémjelzett étteremnek nemcsak a konyhája volt kiváló, de a hangulata is. A több évtizedes tündöklést, néhány évig tartó lejtmenet követte, ám a gasztronómiában továbbra is esélyt látnak a településen.

Az épületet pályázati pénzekből kívül-belül felújították. Az ötletgazdák kerítettek egy, a környéken jól ismert és elismert kreatív séfet is, aki vállalta a kihívást és összeállított egy korszerű, ugyanakkor a hagyományos magyar ízekre alapozó étlapot. A kezdeményezés mellé állt a modernkori lovasíjászat világszerte megsüvegelt megteremtője, Kassai Lajos is.

A Kassai Fogadó megnyitóján azt is megtudtuk, hogy a vendéglő elsősorban, de nem csak és kizáróan a Lovas-völgy vendégkörére épít. A kaposmérőiek úgy tervezik, hogy a térség egyik kulináris bázisa lesz az övék. Ugyanakkor a helybéliek a foglalkoztatás okán is jó szívvel gondolnak a beruházásra, mivel ennek köszönhetően több mint tíz ember talált magának munkát.

Összeállításunkban kamera elé kértük a névadót, a kreatív séfet, valamint a település vezetőjét.

Vissza az előző oldalra

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyja a sütik használatát. Bővebb információ

Bezárás