A péntek esti jótékonysági bál előkészületeiben segédkezik Ferenczi Krisztina. A fiatal egyetemista a "Kaposvár Számít Rád" program egyik ösztöndíjasa. A város anyagi segítségéért cserébe, vállalta, hogy önkénteskedik.

- Vállaltam, hogy az idén megrendezendő jótékonysági bál a kaposvári fogyatékos fiataloknak rendez a "Teljes Életért Alapítvány" egy bált, és ennek megszervezésében, előkészítésében vállaltam szerepet, hogy minél többet tudjak segíteni, így a városnak is - mondta Ferenczi Krisztina.

Krisztinán kívül sokan vállaltak önkéntes munkát. Kaposvár uszonyos úszó világbajnoka Kovács Zsófia az ösztöndíjért cserébe két hétig ingyen tanította úszni a gyerekeket.

- Ez egy nagyon nagy lehetőség a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára. Hiszen az egyetemi életet, az egyetemi éveiket segíti ezáltal a város, az önkormányzat - válaszolta Kovács Zsófia.

A Kaposvár Számít Rád ösztöndíj programot 2008-ban indította el a város. A tanulókat havi 25 ezer forinttal támogatják, ezért pedig vállalják, hogy a diploma megszerzése után Kaposváron fognak dolgozni.

- Kapunk ezektől a fiataloktól nagyon sok mindent. Egyrészt a tudásukat, mert vállalják azt, hogy Kaposváron dolgoznak akkor, amikor elvégzik az egyetemet és egész addig amíg ez meg nem történik, társadalmi munkát. Társadalmi munkát: mindenki a szakterületének megfelelően dolgozik a közösségünkért, megköszönve azt, hogy Kaposvár ösztöndíjat ad számukra - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A város 7 év alatt eddig 23 millió forinttal támogatta a "Kaposvár Számít Rád" ösztöndíjasait. Jelenleg 14-en kapnak anyagi segítséget.

Címkék: rád, számít, reklám, kaposvár