Ennek oka az, hogy a magyarok Brüsszellel ellentétben nem a fegyverkezésre költenék a pénzt és nem a háború, hanem a béke pártján állnak – mondta a mai közgyűlésen a város polgármestere.

Szita Károly felidézte: a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként levélben fordult ennek kapcsán Európai Bizottság elnökéhez – mely kezdeményezéshez számos település, köztük baloldali önkormányzatok is csatlakoztak - hogy biztosítsa a magyar embereknek megjáró pénzt.

"Az Unió fegyverekkel látja el Ukrajnát és a háború minél további fenntartásában érdekelt, mindezt az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi kormányának megrendelésére, az Európai Parlament balliberális képviselőin keresztül. Súlyos a helyzet" - emelte ki a városvezető.

Mint mondta: Brüsszel azt sem nézi jó szemmel, hogy a magyarok kiállnak a gyermekvédelem mellett is, mert nem akarják felforgatni a teremtett világ rendjét, s nem akarják, hogy már óvodás korban befolyásolják a gyerekek nemi identitását.

"Mi nem akarunk migránsokat. Nem akarjuk kinyitni a határokat, s olyan zónákat létrehozni, ahol félni kelljen, ha kilépünk az utcára. Ezen politikai okok miatt nem kapjuk meg a európai uniós forrásokat, pedig a terveink, az elképzeléseink megvannak" – tette hozzá Szita Károly.

Címkék: béke, Európai Unió, Brüsszel, szankció, összefogás, gyermekvédelem, baloldal, Magyarország, migráns, település, politika