Reggel hat órától este hétig folyamatosan mentek szavazni az emberek Somogy megyében. A választásra jogosult csaknem 260 ezer ember több mint fele adta le voksát.

A megyét 4 választókerületre osztották fel. Mindegyikben a Fidesz aratott győzelmet.

A még nem hivatalos eredmények szerint Somogy megye egyes számú választókerületében a Fidesz-Kdnp közös jelöltje, Gelencsér Attila nyert. A választók 40,5 %-ka szavazott rá. A második helyen a baloldali 5 párti összefogás jelöltje Kolber István, a harmadikon pedig a Jobbikos Miháldinecz Gábor végzett.

Somogy kettes számú barcsi választókerületében Szászfalvi László a Fidesz-Kdnp jelöltje győzött, a Jobbikos Ander Balázs és a baloldali kormányváltók jelöltje Csendesné Murányi Ibolya Julianna előtt.

A hármas számú egyéni választókerületben is a Fidesz jelöltje nyert. Móring József Attila 17000 voksot kapott. A második helyen Harján Dávid végzett, akitől mindösszesen 21 szavazattal maradt le a Jobbikos Mátyás Balázs Máté.

A négyes számú választókerületben is nagyarányú Fidesz győzelem született. Witzmann Mihályra a választók 46,84 százaléka szavazott. A második helyen a baloldali összefogás indulója Harangozó Gábor István, a harmadik pedig Berkes Gábor, a Jobbik jelöltje végzett 7487 szavazattal.

Somogy megyéből egyébként két ellenzéki politikus is biztos bejutó. Igaz, ők listán kerülnek az új országgyűlésbe. A barcsi körzetből a Jobbikos Ander Balázs, valamint a siófoki körzetből a baloldali Harangozó Gábor.

Címkék: fidesz, jobbik, választás, politika