Az elnökségi beszámolóban elhangzott, hogy a Somogyért az itt élő emberekért alakult 16 évvel ezelőtt. E szerint és ezért dolgozott sikeresen az elmúlt évben is. Az őszi önkormányzati választásokra utalva a legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy ennek során meg kell őrizni az egyesület önállóságát és önálló arcát egy olyan világban, amely azon mesterkedik, hogy másokhoz hasonlóvá tegye a Somogyértot. Gyenesei István az egyesület elnöke szerint el kell érni, hogy Somogyban a valódi értékteremtés és ne a megsemmisítés eszköze legyen a politika.

A küldöttközgyűlésen döntés született arról, hogy a Somogyért Egyesület, mint eddig minden alkalommal most is önállóan vesz részt az önkormányzati választáson. Elfogadtunk egy 24 pontos programot, ami döntően az országgyűlési képviselőjelöltjeink célkitűzésein alapul. Teljes egyetértéssel szavaztuk meg a megyei listaállítás alapelveit, valamint a lista első három helyére Gyenesei István elnököt, Ormai István megyei frakcióvezetőt és Kövér István megyei tanácsnokot.

A küldöttgyűlésen módosítottuk az alapszabályt, ami szerint további tíz taggal bővült az elnökség, valamint két új alelnököt is választottunk Papszt Lajos Lengyeltóti és Zsalakó Ernő Baté polgármestereinek személyében.

Címkék: Somogyért Egyesület, politika