"A nehézségek ellenére is megyünk tovább kitűzött céljaink felé, s hiszem, hogy a következő években minden kaposvári előrébb léphet a saját életében is, ... a lehetetlen számunkra nem létezik" - ezekkel a gondolatokkal mutatta be 2030-ig szóló várospolitikai programját Szita Károly polgármester a csütörtöki közgyűlésen

Hangsúlyozta: a hosszútávra szóló elképzelések alapját a világosan kitűzött célok adják és az azok mögött álló erős hit. A siker kulcsa pedig a kaposváriak közössége. A magasabb munkabérek elérését, a családok gyarapodását, az egészségesebb életet és az energiafüggetlenséget célzó program erős értékrendre épül: "a családok tiszteletére, az idősek megbecsülésére, a munka és a tudás értékelésére, a vallásra, a rendre, az erős lokálpatriotizmusra, a közösségre és a természettel való harmonikus együttélésre."

A munkaalapú gazdaság megerősítését szolgáló újraiparosítási program részeként épülő három gyár munkahelyeket teremt és jövedelmet emel, de a város újabb beruházási célterületet jelöl ki a kaposfüredi úton, illetve bővíti és továbbfejleszti ipartelepeit is.

A lakótelepek közterületeinek megújítása és ezer új parkoló megépítése mellett folytatódik a Donner és a Cseri park rehabilitációja.

A családok gyarapodását a város otthonteremtési támogatásokkal, új óvodák és játszóterek építésével, és fecskeházi lakások kijelölésével is támogatja. 

Új lendületet kap az Egészséges Kaposvár 2030 Program is. A grundok és kondipályák mellett bővül a kerépérúthálózat és folytatódik a gyereke úszás és korcsolyaoktatása.  

Az energiafüggetlenség elérésekor pedig a környezetbarát, olcsó energiaforrások felhasználása kerül a középpontba. Például geotermikus energiakutatásrokkal, újabb napelemparkokkal és új, eletromos buszflotta vásárlásával. 

Címkék: napirend, képviselő, közgyűlés, politika, Kaposvár