Nagyvadra vadászott a Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere tavaly októberben. Somogyi földjén, ahol egyik ingatlanja is található tagja a helyi vadászegyesületnek. 2009 őszén az egyesület elnöke, Péter István hívta meg vadászni, aki a Somogyért Egyesületet erősíti.

Gyenesei István

Gyenesei István neve mellett öt elejtett szarvas szerepel a hűtőkamra nyilvántartásában. A vadászati naplóban azonban nincs nyoma a volt miniszternek, noha előzetes regisztráció nélkül meg sem kezdhette volna a vadászatot. A vadászegyesület fegyelmi bizottsága március óta vizsgálja, hogy Gyenesei István jogosulatlanul vadászott-e.

A volt önkormányzati miniszter elmondása szerint csak sétált a vadőrrel az erdő szélén, még a puskáját sem sütötte el, nem is lőtt semmit sem. A politikus szerint a vadásztársaság elnöke ellen indult egy vizsgálat és őt csak megkérdezték ez ügyben. Gyenesei István a jogosulatlan vadászatot a fegyelmi bizottság előtt is tagadta, a hűtőkamra nyilvántartásának manipulálását viszont elismerte. Állítása szerint kevés ideje van vadászni, ezért - társai tudtával - az összes vadat a maga nevére íratta, hogy egyetlen vadászaton teljesíthesse az egyesület által elvárt éves elejtett vadmennyiséget.

Az októberi vadászatot az egyesület fegyelmi bizottsága mellett a Somogy megyei mezőgazdasági hatóság is vizsgálja. Gyenesei István a meghallgatásokon a vadászat formájáról ellenmondásosan nyilatkozott. Először társas vadászatról beszélt, később viszont egyéniről. A társas vadászat rendje jóval szigorúbb az egyéninél.

(Forrás: HírTV)

Címkék: politika