Március elseje óta új menetrend szerint járnak a helyijáratos buszok Kaposváron. A változtatásokra többek között a városszerkezeti átalakulások és az utazási szokások megváltozása miatt volt szükség. Az azóta eltelt egy hónap alatt a szolgáltató folyamatosan nyomon követte a visszajelzéseket és várta az utasok észrevételeit, javaslatait is. Ezeket összesítve módosítják, finomhangolják most a menetrendet. Lesznek járatsűrítések is. - mondta el a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, Turnai Károly: "Köszönettel fogadtuk utasaink visszajelzéseit. Ahol olyan kérést tapasztaltunk, ami több utast is érint, tehát nem egyedi kérés volt, azt mind figyelembe vettük és ezek hétfőtől, tehát április 12-től be is kerülnekaz új menetrendbe. Például úgy, hogy plusz járatokat állítunk forgalomba."

A menetrend egy hónappal ezelőtt nemcsak a buszok indulási idejét érintette, de számos járat száma is megváltozott.

A szakemberek emellett ütemes menetrendet alakítottak ki, amely az utazóközönség napi ritmusát követi. Változást jelentett az is, hogy egy jeggyel az új rendszerben sokkal többet lehet utazni, akár a város egyik végéből a másikba, átszállás nélkül. „Ez nemcsak a környezetvédelem szempontjából fontos, hanem megtakarítást is jelent az utasoknak. Egy egyvonalas bérlet például több, az adott szakaszon közlekedő járat használatára is feljogosít” - fogalmazott a szolgáltató vezérigazgatója.

A változásokról a cég nemcsak a szokásos menetrendi füzetéből tájékozódhatnak az utasok, az elérhető itt is. Emellett több helyen - buszokon, megállóknál, végállomáson - is találnak olyan QR kódot, amelyet okostelefonjukkal beolvasva minden információt kapnak.

Címkék: finomhangolás, buszmenetrend, utas, tömegközlekedés, olvasóink kérdezték, Kaposvár