Március elsejétől új buszmenetrend lép életbe Kaposváron. A változások több útvonalat és járatot is érintenek. A szakemberek néhány esetben több vonalat is összekötöttek. Így például lesz olyan járat, amelyikkel Kaposfürderől Szentjakabra lehet eljutni, átszállás nélkül.

"Természetesen megnéztük a járatsűrűséget, utasokat számláltunk a járatokon, és úgy gondoltuk, hogy lehet még bevezetni több járatot, például a kórházhoz, valamint összevonni a vonalakat, és akkor több megálló van egy vonalon. Többet lehet utazni és egyik városrészből el lehet jutni a másik városrészbe." - mondta el Neugebauer András, a Kaposvári Közlekedési Zrt. közlekedésszervezője.

Így alakulnak át a járatszámok
Így alakulnak át a járatszámok

A közlekedésszervezők ugyanakkor nem az íróasztal felett döntöttek a változásokról, hanem kikérték az utazóközönség véleményét és kíváncsiak voltak a buszsofőrök tapasztalataira is.

"Sokszor az utasok a sofőrökhöz fordultak, hogy elérik-e a csatlakozást. Olyan is volt, hogy egyik busznak meg kellett várni a másikat. Ezen tapasztalatokon és összegyűjtött információk alapján lett az új vonalhálózat." - árulta el Forrai Viktor, autóbuszvezető.

Hétfőtől változnak a járatszámok is. A hármas például ezentúl 31-es számú lesz, míg 7A 73-mas számmal jár majd. A könnyebb eligazodást egy tájékoztató brossúra is segíti. Ezt megtalálják majd a többi között a kaposvári közlekedési központnál illetve a buszokon is.

Címkék: helyi járat, menetrend, busz, olvasóink kérdezték, Kaposvár