Az augusztus sok családban anyagilag megterhelő időszak. Vannak, akiknek az iskolakezdés inkább szól a megfelelő tanszerek hiánya okozta nehézségekről, mint az új tanévben rejlő lehetőségekről: ruhák, iskolatáska, írószerek, tornafelszerelés – néhány példa a beszerzendő eszközök végeláthatatlan listájáról.

Ez az időszak azonban nemcsak a szülőket viseli meg, hanem a nehéz helyzetű gyermekekre is komoly mentális hatása lehet annak, hogy ha társaikhoz képest látványos hátránnyal kezdik meg a tanévet.

Ezért hirdette meg idén is Iskolakezdés együtt! segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minőségi tanszerekkel tölthesse 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját, mivel a legszegényebb gyermekek számára ezek a csomagok többet jelentenek ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha hozzájárulhat ahhoz, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba, s hogy az iskolakezdés számukra a felzárkózás esélyéről szóljon.

A kezdeményezést Kaposváron egy családi piknik is segítette/népszerűsítette.

fotó: Fekete Dániel/MÖS
fotó: Fekete Dániel/MÖS

Wolf Kati a kétezredik csomag átadása után köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.segelyszervezet.hu weboldalon, vagy tárgyi adománnyal csatlakozott az összefogáshoz, továbbá az E.ON Hungária Csoport., a Magyar Posta Zrt. és a Herlitz Hungária Kft. vállalati partnereknek, illetve a sok-sok önkéntesnek, akik az elmúlt hetekben segítették a rászoruló gyerekek tanévkezdését.

Címkék: filmvetítés, segélyszervezet, ökumenikus, iskolakezdés, rászoruló, mozi, városliget, család, diák, Kaposvár, kultúra