Az immár ötödik alkalommal megrendezett Piknik + Mozi elnevezésű eseményen sokszínű programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A látogatók kipróbálhatták, milyen lehet nehezített pályán kapura rúgni, valamint olyan szórakoztató játékokban vehettek részt, mint a babzsákos célbadobó, a kacsahalászat vagy az óriás memóriajáték. Ezenkívül kézműves programokkal és arcfestéssel is készültek a szervezők. A részvétel ingyenes volt, de a helyszínen biztosított adományozási lehetőségeken keresztül bárki támogathatta a segélyakciót.

A jótékonysági rendezvényen nem csak pénzadománnyal lehetett csatlakozni az országos összefogáshoz. Az eseményre érkezők részt vehettek egy látványos figyelemfelhívó akcióban is, az 1353-as adományvonal óriás élőképének megformálásában.

A jótékonysági családi piknik fénypontja az este nyolc órakor kezdődő szabadtéri mozi volt, ahol a nagysikerű Shrek című családi animációs filmet tekinthették meg a nézők. A film egy-egy karakterének jelmezébe öltözőket, illetve a Segélyszervezet Facebook oldalán meghirdetett rajzpályázaton indulókat ajándékkal köszöntötték a szervezők. A nagyszabású rendezvény Kaposvár Megyei Jogú Várossal való szoros együttműködésben és Magyarország egyik legnagyobb HR szolgáltatója, a WHC Csoport támogatásával valósult meg.

fotó: Lang Róbert
fotó: Lang Róbert

Az Ökumenikus Segélyszervezet segítő és esélyteremtő munkája során számos olyan családdal kerül kapcsolatba, akik számára az augusztus anyagilag kiemelten megterhelő hónap. Ez az időszak sokszor nemcsak a szülőket viseli meg, hanem a gyerekek mentális egészségére is rányomja bélyegét, ha azzal kell szembesülniük, hogy minőségi eszközök hiányában esélyük sincs arra, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsanak az iskolában.

Címkék: pénzügy, filmvetítés, segélyszervezet, ökumenikus, piknik, mozi, iskolakezdés, városliget, rászoruló, család, diák, Kaposvár, kis szines