Úgy tűnik, beérett az elvégzett munka gyümölcse: idén nincs olyan korosztályos bajnokság, amelyen ne teljesítenének kiválóan a kaposvári kajak-kenusok. A felnőttek után az utánpótlás is bizonyított az elmúlt időszakban.

- Rendkívül örülök neki, hogy az utánpótlásban sikerült gyermek bajnoki címet szerezni, a serdülőkkel pedig sikerült mindhárom távon dobogóra állni. Úgy tűnik, kezd beérni a munka - mondta Faludy András a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője.

A fiatalok a diákolimpián hat aranyérmet gyűjtöttek, a vidékbajnokságról pedig nyolc érmet hoztak haza, amiből három volt arany. A serdülő korosztályú Nádasi-Tóth Zsombor – Tóth Bendegúz – Pintér Bálint - Szuh Levente összetételű négyes nagyot alakított a pályán.

- Négyesben mentünk három számban. 500 100 en harmadik helyet értünk el, 4000-en másodikak lettünk. Egyesben, 200 méteren, harmadik helyen voltunk. A négyes nem olyan, mint az egyes. Sokkal intenzívebb, gyorsabban el is megy a táv. Egy új taggal bővültünk Gergővel. Három éve kajakozok, nagyon szeretem ezt a sportot a légkör miatt és egy nagyon jó sport. Tovább szeretném folytatni - tette hozzá Tóth Áron Bendegúz a Kaposvári Vízügyi SC versenyzője.

Faludy András vezetőedző Csima Ferenccel együtt a hazai masztersz mezőnyben is remekelt: négyszer is felállhatott a dobogó tetejére. A két örökifjú sportember ezzel kvalifikálta magát a korosztály síkvízi világbajnokságára.

- Megnyertük a kajak kettes és négyes 200 és 500 métert is. a kajak négyes 200 m volt a legnehezebb, mert új vezérevezőssel indultunk, kemény feladat volt, fél másodperces előnnyel nyertünk. Legkönnyebben az 500 négyes ment, ott nagy fölénnyel nyertünk. Ebben a korosztályban még edzeni kell rendesen, heti 5-6 alkalommal igyekeztem én is. Ezt úgy tudtam, hogy a többiekkel együtt edzettem, Csima Feri pedig napi kettőt edz, ő már rutinból megy végig ezeken a távokon - válaszolta Faludy András.

A nyári versenyprogramnak még nincs vége: az elmúlt és az előttünk álló időszak korosztályos bajnokságai után újra a nagyoké lesz a főszerep, és a remények szerint a felnőtt ob és a maratoni vb sem ér véget kaposvári sikerek nélkül.

Címkék: sikerek, kajak, kultúra, kaposvár