A Versünnep címmel meghirdetett rendezvény résztvevői 10 órától különböző vetélkedőkön mérhetik össze versbéli tudásukat, a színészek előadásában gyerekverseket hallhatnak, majd közös versmondás is színesíti költészetnapi eseményt - tájékoztatta Szemerédi Fanni, a Csiky Gergely Színház művészeti koordinátora az MTI-t.

A programot, amelyen Barak László, Csukás István, József Attila, Kántor Péter, Király Levente, Kiss Ottó, Kukorelly Endre, Lackfi János, László Noémi, Parti Nagy Lajos, Romhányi József, Szabó T. Anna, Szilágyi Ákos, Tolnai Ottó, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Vörös István, Weöres Sándo és Zelk Zoltán verseivel ünneplik meg a költészet napját, a színház a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárral, a Magyar Olvasástársasággal és a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesülettel közösen szervezi.

Magyarországon 1964 óta ünneplik április 11-én a költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve. A kaposvári színház művészei 2011-ben a város utcáit járva versekkel köszöntötték e napot, 2012-től pedig több száz diák részvételével a Kossuth téren tartanak a verseknek szentelt rendhagyó irodalomórát.

Címkék: versünnep, csiky, kultúra, kaposvár