Compass Egyesület és a Csiky Gergely Színház közös rendezvényén, mely a Versünnep címet kapta, a kaposvári általános- és középiskolák, valamint a Kaposvári Egyetem diákjai tisztelegnek a magyar költők előtt, közös versmondással, illetve versfelismerő versennyel.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház és a Compass Egyesület a Magyar Költészet Napja alkalmából Kaposvár Kossuth terére várja a helyi általános és középiskolák, valamint az egyetem diákjait egy közös verselésre és egy játékos kvízre.

Időpont:  2013. Április 11. csütörtök10. óra


Helyszín: Kaposvár, Kossuth tér

Vers nap

A diákok a magyar költők arcképével díszített zászlókkal és transzparensekkel vonulnak a helyszínre, ahol játékos megmérettetésben vehetnek részt.

A verseny keretében az osztályok alkotta csapatok feladata különböző magyar költők műveit felismerni. A játékmester Rátóti Zoltán színművész, a Csiky Gergely Színház igazgatója lesz. Az első 3 helyezett csapat tagjai Költészet Napja 2013 Emlékpólót kapnak, melyet Kaposvár Város Polgármestere, a Csiky Gergely Színház igazgatója, művészei, valamint a Compass Egyesület elnöke dedikálnak.

A megmérettetés után Szilas Miklós megzenésített verseket ad elő, majd a rendezvény zárásaként a megjelent diákok közösen adnak elő egy költeményt.

A programot a TÁMOP 5.2.5/B-10/2-2010-0073 jelű, Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációjának elősegítése Kaposváron című projekt keretében rendezzük meg.
A projekt az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg.

Címkék: Compass, versünnep, szervezet, tér, Kossuth, kultúra