A hallgatók szemeszterenként 12 előadást hallhatnak, aki pedig elvégez 10 félévet -és megvan hozzá az előképzettsége- másoddiplomát is szerezhet. Az első napon a fenntartható fejlődés volt a téma.

senior


Zsúfolásig megtelt a Kaposvári Egyetem előadóterme, most azonban nem a fiatalok hallgattak előadást. Az idősek tollat ragadtak és jegyzeteltek, csakúgy mint több évtizeddel ezelőtt.

Tokaji Lajos 74 éves, 40 évig tanított a somogyjádi iskolában. A két diplomás pedagógus azért jelentkezett a senior képzésre, hogy frissen tartsa elméjét.

- Jó egy kicsit a feledékenységet, meg sok egyéb más dolgot úgy rendezni, hogy frissek és naprakészek legyünk, nem csak a pedagógiai hanem más terülten is - árulta el Lajos.

A képzésre több mint 200-an jelentkeztek. A résztvevők szemeszterenként 12 előadást hallhatnak.

Ma a fenntartható fejlődés volt a téma. Az oktató szerint könnyű lesz együtt dolgozni a seniorokkal.

- Egy ilyen homogén korosztály együtt még soha nem tanítottam, de rengeteg előadást tartottam az országban, és én azt tapasztalom, hogy akik eljönnek ezekre az előadásokra azok érdeklődők nyitottak és egészen biztos, hogy könnyű velük kommunikálni - mondta a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára, Kerekes Sándor.

Aki az előadások 75 %-án részt vesz tanúsítvány, a 6. félév végén díszoklevelet, a 10 elvégzett félév végén pedig Senior másoddiplomát kap.

Címkék: senior, képzés, kaposvári, egyetem, iskola, kultúra