NBB_20120403_4424.jpg

Egyre nagyobb sikernek örvend a Svájcba emigrált magyar írónő, Kristóf Ágota kultuszregényéből készült magyar filmdráma. Nemrég derült ki, hogy akár egy Oscar-díjat is bezsebelhet, ugyanis szerepel azon a külföldi filmek tartalmazó kilences listán, amelyek közül kiválasztják a címért induló  közül jelöltet.

Most pedig egy amerikai forgalmazó is rátette a kezét a műre. A Deadline ugyanis úgy tudja, hogy a Sony Pictures Classics fogja intézni a film USA beli forgalmazását.

NBB_20120403_4436.jpg


A második világháború idején játszódó történet egy tízéves ikerfiú életének alakulását mutatja be, akik sokat megélt nagymamájukhoz kerülnek a veszélyes időkben. A főszerepeket a Somogy megyei kötődésű Gyémánt László és András amatőrszínészek és Molnár Piroska, a Nemzet Színésze és a kaposvári teátrum volt tagja játszotta el.

Mint arról korábban beszámoltunk: Szász János filmje júliusban elnyerte a Karlovy Vary-i filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt. Azóta több nemzetközi filmfesztiválon szerepelt, Haifában elismerő oklevelet kapott, a napokban láthatta az ausztrál közönség Adelaide-ban, a dél-koreai nézőknek pedig a Puszani Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. Molnár Piroska pedig Chicagoban kapott elismerést az alakításáért.

Címkék: füzet, nagy, amerika, film, elismerés, kultúra