Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: a kormány tervei szerint a jövőben csupán 12 egyetem függetlensége maradna meg. Ekkor felvetődött, hogy más vidéki egyetemekkel - sőt, a budapesti Corvinus Egyetemmel - együtt a kaposvári campus teljes önállósága is megszűnhetne.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Kapospontnak csütörtökön elmondta: a kormány tagjaival és a felsőoktatás jövőjét meghatározó személyiségekkel az elmúlt hetekben és napokban fontos tárgyalásokat folytat és folytatott, s elmondja mindazon érveket, amelyek alátámasztják azt, hogy a Kaposvári Egyetem továbbra is Kaposvári Egyetem maradjon.  
- A cél nem lehet más, minthogy a felsőoktatási integrációból ne vesztesen, hanem megerősödve kerüljünk ki - hangsúlyozta.

A múlt héten Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora – hat másik felsőoktatási intézmény vezetőjével együtt – személyes megbeszélést folytatott Hoffmann Rózsával, a kormány oktatásért felelős államtitkárával, aki egyértelművé tette: mielőtt bármiféle döntést hoznának, mindenképpen konzultálnak az érintettekkel. E találkozóról szóló részletes tudósításunkat itt olvashatják.

Egyetem, számítógépek

Címkék: lobbizás, integráció, felsőoktatás, Kaposvári Egyetem, Szita Károly, kultúra