- Kaposvár kiáll a fogyasztók mellett, az oktatási intézményeiben és a helyi médiában is népszerűsíti a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismerteket, 15 pozitív listás vállalkozás is működik a megyeszékhelyen, ami azt jelenti, hogy egyetlen panasz sem érkezett ezekről a cégről - mondta az államtitkár a díj átadásakor. Hangsúlyozta továbbá: a fogyasztóvédelmi ellenőrök évről évre egyre kevesebb szabálytalanságot találnak a helyi vállalkozóknál.

null

- A rezsicsökkentést mi már évekkel ezelőtt elkezdtük, így könnyítve a lakosság terhein, hiszen a 90-es évek elején még a legdrágább városok között szerepeltünk, ma pedig már az ország egyik legolcsóbb nagyvárosa vagyunk, s ez így is marad - mondta Szita Károly a díj átvétele után. - Még két közszolgáltatást kívánunk önkormányzati kézbe venni, a kéményseprést, hogy meg tudjuk őrizni a jelenlegi árakat, valamint a temetkezést, hogy olcsóbbak legyenek a díjak - tette hozzá a polgármester.

A lakosság kényelmét szolgálja az is, hogy a fogyasztók a Kapos Holdingban, egy közös ügyféltérben tudják elintézni a közszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeiket.

Címkék: fogyasztóbarát, település, kaposvár, kis szines