balcsivihar



Vége a kánikulának, komoly lehűlés kezdődött: a Dunántúlon jelenleg csak 15 fok van, erős északnyugati szél tombol - mondta Reisz András meteorológus az M1 Ma reggel című műsorában. 

A lehűlést egy hatalmas ciklon okozza, amelyik Nyugat-Európa felől  örvénylik térségünkbe. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton környékén olykor viharossá fokozódik. Záporok, zivatarok várhatók.

Az időjárásváltozás azt eredményezi, hogy a hidegfrontra érzékenyeknek megfájdulhat a feje, és migrénjük is lehet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt több lehet az epe-, vese- gyomor- és bélgörcsök a frontbetegeknél. A reumatikus panaszok fokozódhatnak. Asztmatikus rohamokra is zámítani lehet. Halmozottabban jelentkeznek az allergiás tünetek.

forrás: hirado.hu, MTI

Címkék: lehűl, kis szines, hideg, szél, zivatar, vihar, zápor, eső