Tegnap Kaposvárt ugyan elkerülte az özönízszerű csapadék, Mezőcsokonya azonban nem úszta meg jég nélkül. Úgy tudjuk a faluban emiatt odalett a termés, és a gyümölcsösök egy része. Hegedűs Zsanett olvasónk videón és fotókon is megörökítette az ítéletidőt:


Jégeső MezőcsokonyábanJégeső MezőcsokonyábanJégeső MezőcsokonyábanJégeső MezőcsokonyábanJégeső MezőcsokonyábanJégeső MezőcsokonyábanJégeső Mezőcsokonyában
Jégeső Mezőcsokonyában
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Élvezzük ki a mai napot, ugyanis végre visszatért az igazi nyár. Sok napsütés várható, de emellett ismét gomolyfelhők képződnek, amelyekből a déli óráktól késő estig helyi zápor, zivatar főleg a Dunától keletre felhőszakadással kísért zivatar kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, az ország északnyugati harmadában helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 18, 24 fok közé hűl le a levegő.

Holnapra azonban újfent nem sok jót ígér a meteorológia. Az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki megyénkre, amely szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat, valamint kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Hétfőn emellett erősen megnövekszik a felhőzet, de délután is lehetnek átmeneti felhőzet-csökkenések. Többfelé várható zápor, zivatar. A délnyugati szél több helyen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Kedden is gyakran lesz erősen felhős az ég, majd délután nyugaton csökkenhet a felhőzet. A középső országrészben és keleten sokfelé, nyugaton elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként, illetve zivatarban viharossá is fokozódhat. Nappal egészen 23 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Szerdán marad a borús idő, elszórtan záporokkal fűszerezve. Az északnyugati szél megerősödik. 23-24 fok körül értékekre számíthatunk a nap folyamán.

Csütörtöktől azonban az időjósok szerint újra jön a nyár és a felmelegedés. Úgy legyen!

Címkék: felhőszakadás, jég, eső, Somogy, zivatar, kis szines