A tavaly 57 kilogrammban magyar bajnoki címet nyerő ökölvívó, Koloszár Valentin a TikTok-oldalán mesélte el, hogy elloptak tőle húszezer forintot, és amikor próbálta visszaszerezni a pénzét, kést fogtak rá a Népliget autóbusz-pályaudvaron - írja a sportal.blikk.hu. A fiatal ökölvívóra tavaly decemberben figyelhettek fel, amikor is a 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokságon feladásra késztette az Európa-bajnoki bronzérmes Veres Rolandot.

Koloszár a TikTok-videójában részletesen beszélt arról, hogy egy férfi és egy nő hétfőn meglopta, majd késsel fenyegette. Mint mondta, Romániából tartott hazafelé egy válogatott tornáról, és a Népligetnél szállt volna át a Kaposvárra tartó járatra. Miközben nagy bőröndökkel várakozott a buszmegállóban, odament hozzá egy férfi babakocsival, benne a gyerekkel, hogy váltson fel neki húszezer forintot, mert buszjegyet akar venni, és kisebb címletekre van szüksége.

„Hirtelen nem tudtam, mit mondjak, de segíteni akartam, és pont volt nálam annyi. Oda is adtam neki, ő meg a kezembe nyomott egy kamu bankjegyet. Izomból elkezdett futni a babakocsival, én meg a rajtam lévő két táskával utánarohantam” – mondta Koloszár, hozzátéve: amikor utolérte, a férfi könyörögni kezdett, hogy szüksége van a pénzre, mert meg akarják őket ölni.

„Mondtam, hogy nem érdekel, adja vissza a pénzem, de hirtelen megjelent hátulról egy nő késsel a kezében, hadonászott, majd megkérdezte, miért kergetem őket. Itt már leesett, hogy ez egy előre megtervezett dolog volt” – folytatta az ökölvívó, aki állítja, az esetet kamera rögzítette, és egy biztonsági őr is végignézte, de nem volt hajlandó cselekedni.

Koloszár a videóban azt is elmondta, hogy már csak azért sem akart erőszakot alkalmazni, mert korábban két év felfüggesztett börtönre ítélték, pedig akkor is csak védte magát.

@k.vale18#fyp ♬ eredeti hang - CaneloJR🦁🔥

Címkék: népliget, koloszár valentin, rablás, kis szines