7 iskola csaknem 100 csapatából a Zrínyisek győztek.

Ha esik ha fúj, minden nap kerékpárral érkezik az iskolába Zsolt és barátja. Azt mondja: így nemcsak egészségesebb, hanem gyorsabb is.  

- Gyalog 20 perc biciklivel meg 10 perc. Szóval nagyjából fele annyi idő alatt érek ide - mondta Pethő Zsolt.

A Zrínyi iskolában még szakadó esőben sem üres a kerékpártároló. Az  intézményben 10 millió forintos uniós forrásból a többi között 40 fedett kerékpártároló épült a nyáron.

- Amióta megépült teljes kihasználtsággal üzemel. Amikor jó idő van amikor a késő őszbe nem megyünk be, nem jönnek a zimankós esős időszakok, addig a gyerekek nagyon jelentős része kerékpárral érkezik - mondta a Zrínyi Ilona Két tanítási nyelvű tagiskola igazgatója, Puska Zoltán.

Így nem csoda, hogy egyik csapatuk nyerte a kerékpáros vetélkedőt. A Devils csapat a többi között kerékpáros felszereléssel és sisakkal gazdagodott. Szükségük is lesz rá: Kaposvár új kerékpáros útjain így biztonságosabban közlekedhetnek.   

Ma már akára forgalommal szemben is bátran tekerhetnek, a kijelölt utakon. A város 58 millió foritnból 7 km -hosszú szakaszon épített ki kerékpársávot. De további fejlesztések is várhatók.  

- Tovább a Desedán, hogy kellő teret tudjunk adni a kerékpárosoknak, hogy tudjanak közlekedni. A fiataloknál kell elsősorban kezdenünk, hogy felnőtt korukban is sokat biciklizzenek - mondta Kaposvár alpolgármestere, Tóh István.

A városban egyébként egyre többen tekernek. Az iskolások harmada például rendszeresen ül bringára.

Címkék: átadás, bicikli, kerékpár, somogy, kaposvár, kis szines